Adana'da TM Plastik Tesisi'nde yangın! Çok sayıda ekip müdahale ediyor
Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde TM Plastik ve Geri Dönüşüm Tesisi'nde çıkan yangına müdahale ediliyor. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, yangında ölü ve yaralının bulunmadığını ve yangının 'çevrelendiğini' söyledi. Öte yandan bazı vatandaşların uyarılara kulak asmayıp sosyal medyada yayın yapması pes dedirtti.
İhbar üzerine bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri yönlendirildi.
Çevrede önlem alınmasının ardından itfaiye ekipleri, plastik dönüşüm tesisindeki alevlere müdahale etti.
Yangının kontrol altına alınması için ekiplerin çalışmaları sürüyor.
CANLARINI HİÇE SAYIP YAYIN YAPTILAR
İtfaiye ekipleri bölgede yoğun güvenlik önlemi alarak vatandaşları etraftan uzaklaştırdı. Ancak uyarılara aldırış etmeyen bazı vatandaşlar yangın bölgesine kadar girdi.
Canlarını hiçe sayan vatandaşlar cep telefonuyla sosyal medya hesaplarından canlı yayın yapması pes dedirtti.
ADANA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangının başka yere sirayet etmesi önlenecek şekilde çevrelendiğini, can kaybı veya yaralanan olmadığını söyledi.
Olay yerinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Köşger şu ifadeleri kullandı:
“Bugün saat 14.00 civarlarında itfaiye birimimize bir ihbar düşmesiyle yangından haberimiz oldu. 3 iş yerinde başlayan ve elektrik kontağından çıktığını tahmin ettiğimiz bir yangın şu anda halen devam ediyor. Burası geri dönüşümlerinin bulunduğu bir bölge.
Çok sayıda geri dönüşüm yapan firmamız burada bulunuyor. Şu an itibarıyla 1 iş yerinde çevrelenmiş durumda başka yere sirayet etmesi önlenecek şekilde arkadaşlarımız çalışmalarını yürütüyor. İtfaiyemiz, arazözlerimiz, TOMA’larımız ve tüm kamu kurumlarının yangınla ilgili araçları ekipmanları seferber olmuş durumda.
İnşallah çok uzun olmayan bir sürede söndürüleceğini tahmin ediyoruz. Başka iş yerlerine zarar vermemesi için arkadaşlarımız gereken tedbirleri almaya çalışıyorlar. Can kaybımız yok çok şükür. Yaralanan da yok. Sadece mal kaybıyla ilgili bir sıkıntı yaşanıyor. İnşallah onu da telafi ederiz. Geçmiş olsun diyorum” dedi.
YANGIN KONTROL ATLINDA, SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Plastik geri dönüşüm tesisinde çıkan ve bitişikteki 2 iş yerine daha sıçrayan yangın kontrol altına alındı. Ekiplerin, iş yerlerindeki soğutma çalışmaları sürüyor.