AKOM uyardı, sağanak sınırına dayandı!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İstanbul, Hava Durumu, Yağış, Haber
Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

AKOM, aşırı sıcaklarla mücadele eden İstanbul'a yağmur müjdesini verdi. Kurum, megakentte öğle saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. AKOM'un duyurusundan saatler sonra yağmur Tekirdağ'dan giriş yaptı. Kentte sağanak yağış etkisini göstermeye başladı.

Haftalardır yüksek sıcaklara eşlik eden rekor nem seviyesiyle mücadele eden İstanbulluyu sevindiren haber geldi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamada İstanbul için bugün öğle saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış müjdesi verildi.

AKOM'dan son dakika yağmur uyarısı! İstanbullu dikkat, radara girdi - 1. Resim

Yapılan açıklamada İstanbul’u yaklaşık iki haftadır etkisi altına alan sıcak ve bunaltıcı havanın etkisini azaltacağının tahmin edildiği aktarıldı.

İSTANBUL'UN SINIRINI SEL GÖTÜRDÜ

Öte yandan Tekirdağ'da gök gürültülü sağanak etkisini gösterdi. Kentte aniden başlayan sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Hazırlıksız yakalanan vatandaşlar şemsiyelerle yağmurdan korunmaya çalışırken, kimi de otobüs duraklarına sığındı.

SICAKLIK 25 DERECEYE DÜŞTÜ

Polis ekipleri trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda önlem alarak, sürücüleri dikkatli seyretmeleri için uyardı.

Hava sıcaklığının 25 derece ölçüldüğü kentte, sağanağın aralıklarla sürmesi bekleniyor.

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü sıcaklıkların, iç kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini duyurdu. 

AKOM'dan son dakika yağmur uyarısı! İstanbullu dikkat, radara girdi - 2. Resim

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; yağışların öğle saatlerinde Edirne ve Tekirdağ çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı çağrısı yapıldı. 

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...