Alevler bu kez Bursa'dan yükseldi! Ormanlık alan cayır cayır yanıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Türkiye, Orman Yangını, Bursa, Haber
Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bursa'da alevler bir kez daha yükseldi. İznik'te çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle daha da büyüdü. Cayır cayır yanan ormanlık alanda söndürme çalışmalarına köylüler de destek verdi. Yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Türkiye'nin batısı alevlerle mücadeleye devam ediyor. Aydın, İzmir ve İstanbul'da çıkan orman yangınlarına Bursa da eklendi. Bursa'nın İznik ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı.

ORMANLIK ALAN CAYIR CAYIR YANIYOR

Yangın, İznik ilçesi Elbeyli Mahallesi Hespekli mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı.

ALEVLER KISA SÜREDE BÜYÜDÜ, KÖYLÜLER DESTEK VERDİ

Alevler kısa sürede büyürken, bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı arazözler ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Söndürme çalışmalarına, köylüler de destek verdi. 

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Bursa Orman Bölge Müdürlüğüne ait 4 arazöz ile 45 personel, Bursa Büyükşehir Belediyesine ait 8 itfaiye aracı ile 23 personel, 1 jandarma helikopteri, 102 jandarma, Jandarma Suç Araştırma Timlerine ait 18 araçla müdahale edilen yangın, köylülerin de desteğiyle kontrol altına alınarak söndürüldü.

FELAKETE ETRAFA ATILAN CAM ŞİŞELER YOL AÇTI

Yangında bazı şeftali bahçelerinin de zarar gördüğü öğrenildi.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş yaptığı açıklamada, yaklaşık 15 hektar çamlık alandaki yangının yapılan araştırmada arazide bulunan cam şişelerden çıktığının değerlendirildiğini söyledi. Vali Demirtaş, "Olayda herhangi bir yaralanma veya can kaybı meydana gelmemiştir" dedi.

Yangınla ilgili inceleme başlatılırken, OYİ Timi tarafından olay yerinde inceleme yapılacağı öğrenildi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...