Almanya geri adım attı! Çifte vatandaşlık tekrar başlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Almanya geri adım attı! Çifte vatandaşlık tekrar başlıyor

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Almanya’da 27 Haziran itibarıyla yürürlüğe girecek Çifte Vatandaşlık Yasası’yla, daha önce Alman vatandaşlığına geçmiş olanların Türk vatandaşlığına geri dönüş işlemleri konsolosluklarda yapılacak.

Türkiye’nin Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul ve Vatandaşlık Servisi yetkilisi Beyza Usta açıklama yaptı. Dışişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili hazırladığı bilgilendirme kitapçığının internet üzerinden hizmete sunulduğunu aktaran Usta “Müracaatlar vatandaşlarımızın bağlı olduğu konsolosluklar tarafından alınacaktır. Konsolosluk.gov.tr adresindeki randevu modülünden randevu aldıktan sonra açılacak pencerede yeniden Türk vatandaşlığının alınması seçildikten sonra sizlere uyan bilgilerinizi doğru verdiğiniz takdirde istenilen belgeler size belirtilecektir. Yapmanız gereken pasaport kimlik bilgilerinizi girdikten sonra, vatandaşlığa yeniden giriş dilekçenizin dökümünü alıp fiziken konsolosluklara teslim etmeniz gerekiyor” dedi.

Almanya geri adım attı! Çifte vatandaşlık tekrar başlıyor - 1. Resim

Usta “Türk vatandaşlığından çıkıp Alman vatandaşı olduktan sonra gelişen durum değişiklikleri, evlenme, boşanma, çocuk sahibi olma, ölüm gibi işlemlerin belgelenmesi için bazı belgeler gerektiği takdirde başkonsoloslukların listesinde bulunan tercümanlarımıza bu belgeleri tercüme ettirmeniz gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...