Ankara ve İstanbul'u kısa süreli sağanak vurdu! Yollar göle döndü, vatandaşlar zor anlar yaşadı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İstanbul ve Ankara'da etkili olan sağanak yağış yollar göle döndürdü. Sultangazi'de vatandaşlar suların içinde bozulan aracı iterek çıkardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul ve Ankara dahil 16 il için yaptığı sağanak yağış uyarısının ardından bölgede yağışlar etkisini gösterdi. Kısa süreli yaşanan sağanak yağmurun ardından İstanbul ve Ankara'da yollar göle döndü.

BAŞKENTTE SAĞANAK HAZIRLIKSIZ YAKALADI

Ankara'da öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıklamıştı. 17.00 sıralarında etkisini göstermeye başlayan yağmur kentin birçok noktasında kendisini gösterdi.

Ankara ve İstanbul'u kısa süreli sağanak vurdu! Yollar göle döndü, vatandaşlar zor anlar yaşadı - 1. Resim

Meteorolojinin uyarılarını dikkate alan Ankaralılar yağışın başlamasıyla şemsiyelerini açarken, yağmura hazırlıksız yakalananlar ise buldukları tentelerin altında yağmurun dinmesini bekledi.

Yağışla birlikte, ana arterlerde olumsuzluk yaşanmadı. Kentin Keçiören ilçesinde bulunan Sanatoryum Caddesi'nde ise yollar göle döndü.

KISA SÜRELİ YAĞIŞ ETKİLİ OLDU, SÜRÜCÜLER ZORLANDI

Meteoroloji tarafından yapılan uyarının ardından Sultangazi'de sağanak yağış etkisini gösterdi. Kısa süreli yağış sonrası Habibler Mahallesi'nde birçok noktada su birikintileri oluştu. Araba Konağı Caddesi'nde yaşanan su birikintileri hem yayaları hem de araç sürücülerini zorladı.

Ankara ve İstanbul'u kısa süreli sağanak vurdu! Yollar göle döndü, vatandaşlar zor anlar yaşadı - 1. Resim

Araçlar yolda güçlükle ilerlerken, trafik oluştu. Bazı vatandaşlar ise bahçe duvarlarına tutunarak su birikintilerini aşmaya çalıştı.

Ankara ve İstanbul'u kısa süreli sağanak vurdu! Yollar göle döndü, vatandaşlar zor anlar yaşadı - 2. Resim

Öte yandan bozularak suların içinde kalan bir aracı ise vatandaşların iterek kurtardığı görüldü.

Ankara ve İstanbul'u kısa süreli sağanak vurdu! Yollar göle döndü, vatandaşlar zor anlar yaşadı - 1. Resim

ŞİMŞEKLER GECEYİ AYDINLATTI

Meteoroloji tarafından yapılan uyarların ardından İstanbul genelinde bölgesel olarak sağanak yağış etkili oldu. Yağış öncesinde çakan şimşeklerin geceyi aydınlattığı görüldü.

UŞAK'TA SAĞANAK VE DOLU ETKİLİ OLDU

Uşak’ın Sivaslı ve Banaz ilçesinde etkili olan sağanak ve dolu sonrası yollar göle döndü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sağanak yağış ve fırtına uyarısı yaptığı Uşak’ta beklenen yağış Sivaslı ve Banaz ilçesinde dolu akşamüzeri saatlerde başladı. Yağmurla birlikte araçlar göle dönen yollarda güçlükle ilerledi.

Ankara ve İstanbul'u kısa süreli sağanak vurdu! Yollar göle döndü, vatandaşlar zor anlar yaşadı - 1. Resim

Yağmur suları ve dolu yağışı bazı yolları kısa süreliğine trafiğe kapatırken, Sivaslı ilçesinde bahçelerde mahsullere zarar verdi.

Ankara ve İstanbul'u kısa süreli sağanak vurdu! Yollar göle döndü, vatandaşlar zor anlar yaşadı - 2. Resim

İhbarlar üzerine bölgelere polis, jandarma, itfaiye ve belediye ekipleri sevk edildi. Vatandaşlar evlerini ve bahçelerine su basmaması için önlem aldı. Ekiplerin zamanında yaptığı müdahaleler sonucu, şiddetli yağışın ulaşımda neden olduğu aksamalar giderildi.

KARAMAN'DA SAĞANAK SU BASKINLARINA NEDEN OLDU

Karaman'da ikindi saatlerinde aniden başlayan ve yaklaşık yarım saat süren sağanak bazı mahallelerde evlerin bodrum katları ile iş yerlerinde su baskınlarına yol açarken, su biriken yollarda da araçlar mahsur kaldı.

Ankara ve İstanbul'u kısa süreli sağanak vurdu! Yollar göle döndü, vatandaşlar zor anlar yaşadı - 3. Resim

Osmangazi Mahallesi'nde Alparslan Türkeş Bulvarı ve Mara yolunda mahsur kalan araçlar suların çekilmesinin ardından çekicilere yüklenerek yoldan kaldırıldı.

Ankara ve İstanbul'u kısa süreli sağanak vurdu! Yollar göle döndü, vatandaşlar zor anlar yaşadı - 4. Resim

Ev ve iş yerlerini su basan vatandaşlar ise, kendi imkanları ile suyu tahliye etti. İtfaiye ekipleri sel baskınının yaşandığı alt geçitlerde, yollarda ve evlerde su tahliyesi için çalışma başlattı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...