Antalya'ya çalışmak için giden Şanlıurfalı Vedat Kurt'a elektrik verilerek, dişi kırılarak ve böcek yedirilerek işkence yapıldı

İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Antalya'ya çalışmak için giden Şanlıurfalı Vedat Kurt'a elektrik verilerek, dişi kırılarak ve böcek yedirilerek işkence yapıldı
Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

22 yaşındaki Şanlıurfalı Vedat Kurt, çalışmak için gittiği Antalya'da hayatının şokunu yaşadı. 10 ay çalıştığı kaportacıda parasını eksik aldığını söyleyen Kurt, masanın üzerinde duran 15 bin TL'yi alıp kaçtıktan sonra başına gelenleri anlattı. Fotoğraflarla savcılığa şikayette bulunan genç, parmaklarına elektrik verildiğini, böcek yedirildiğini ve dişinin penseyle kırıldığını söyledi. 

Hayatını değiştirmek için Antalya'ya gitmişti Vedat Kurt. 22 yaşında olan Şanlıurfalı Kurt, gençliğine güvenip çalışıp para kazanacaktı. Antalya'da başına gelenler ise hayal ettikleriyle yakından uzaktan alakası yoktu.

"İŞ BULDUM" DİYE SEVİNDİ AMA KABUSU OLDU

Şanlıurfa’dan çalışmak için Antalya’ya giden genç, maaşını ödemeyen patronun parasını aldığı gerekçesiyle 2 gün işkence gördü. Sandalyeye bağlanarak kerpetenle dişleri sökülen gence hamamböceği yedirildi. Şahısların güvenini kazandıktan sonra cep telefonundaki işkence fotoğraflarını alan genç, savcılığa şikayette bulundu. Şikayetini geri çekmesi için tehdit telefonları aldığını söyleyen genç, yetkililerden yardım istedi.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşayan 22 yaşındaki Vedat Kurt, 2020 yılında Antalya’ya giderek bir kaportacıda işe başladı. İddiaya göre, işyeri sahibi, yaklaşık 10 ay çalışan Kurt’un her ay parasını eksik ödedi. Parasını isteyen Kurt, her defasında ödemeyi yaparız sözünü duyunca oyalandığını düşündü. Bir sabah işe giden Kurt, patrondan habersiz iş yerindeki 15 bin lirayı alıp İstanbul’a gitti.

Antalya'ya çalışmak için giden Şanlıurfalı Vedat Kurt'a elektrik verilerek, dişi kırılarak ve böcek yedirilerek işkence yapıldı - 1. Resim

PARAYI ALIP KAÇTI AMA PATRONU AİLESİNE ULAŞTI

Vedat Kurt’a ulaşamayan iş yeri sahibi, ailesine ulaşarak parasını istedi. Ailesi de Vedat Kurt’u arayarak durumu anlattı. Ailesinin başına bir şey gelmesinden korkan Kurt, Antalya’ya dönerek aldığı 15 bin lirayı geri ödedi.

HER TÜRLÜ İŞKENCE VAR; PENSEYLE DİŞİNİ KIRDILAR, ELEKTRİK VERİLDİ

İddiaya göre, daha sonrasında Ahmet T., Osman T., Serkan T. ve Adem A. tarafından depoya kilitlenen Kurt, sandalyeye bağlandı. İki gün boyunca sayısız işkence gören Kurt’un dişleri kerpetenle çekildi. Vücudunda darp nedeniyle morluklar oluşan Kurt’a hamamböcekleri yedirildi. Zanlılar yaptıkları tüm işkenceyi ise cep telefonuna kaydetti.

Antalya'ya çalışmak için giden Şanlıurfalı Vedat Kurt'a elektrik verilerek, dişi kırılarak ve böcek yedirilerek işkence yapıldı - 2. Resim

GÜVENLERİNİ TEKRAR KAZANIP TELEFONDAKİ GÖRÜNTÜLERİ ALDI

İki gün boyunca işkence gören Vedat Kurt’un şikayetçi olmaması için yaralarının iyileşmesi beklendi. Depoda kilitli yaşamaya başlayan Kurt, tekrar şahısların güvenini kazanmaya çalıştı. İş yerinde çalışmaya devam eden Kurt, zanlıların cep telefonundaki görüntüleri gizlice kendi cep telefonuna aktardı. Savcılığa giden Kurt, karşı taraftan şikayetçi oldu. Savcılık şahısların cep telefonu üzerinde yaptığı incelemede işkencelere ait fotoğraflara ulaştı.

Antalya'ya çalışmak için giden Şanlıurfalı Vedat Kurt'a elektrik verilerek, dişi kırılarak ve böcek yedirilerek işkence yapıldı - 3. Resim

BU KEZ DE "ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEK" DİYEREK TEHDİT EDİYORLAR

Şikayetçi olduktan sonra tehditler almaya başladığını söyleyen Vedat Kurt, her gün aynı kabusla uyanıyor. Bir gün yine aynı acıları yaşamaktan korkan Kurt, yetkililerden yardım istedi. İşyeri sahiplerinin içeride biriken maaşını bir türlü vermediğini söyleyen Vedat Kurt, bir sabah işe gittiğinde masada bir miktar para gördüğünü ve bu parayı alıp İstanbul’a gittiğini söyledi. Parayı ailesine gönderemeden şahısların ailesini arayıp tehdit ettiğini söyleyen Kurt, korktuğu için parayı alıp Antalya’ya geri döndüğünü belirtti.

"PİS BÖCEKLERİ TOPLAYI YEDİRDİLER"

Parayı kendilerine teslim etmesine rağmen türlü türlü işkencelere maruz kaldığını söyleyen Kurt, “Benim aylığımı kesik kesik veriyorlardı. Nasıl kesik kesik veriyorlardı, haftada 100-200 TL vererek. Sekiz ayın ardından benim içerde epey param, 60-70 bin lira gibi bir param birikti. Ben de o paramı istemeye gittiğimde sürekli beni oyaladı. Ben de bir gün sonra gittiğimde masanın üzerinde sonradan sayıp öğrendiğim 15 bin 400 TL’yi aileme göndermek için aldım. Zaten İstanbul’a çalışmaya gittim. Ben aileme parayı göndermeden aileme ulaşıp tehdit etmişler. Ailemin başına bir şey gelir korkusuyla tekrar Antalya’ya döndüm. Kendilerine parayı teslim etmeme rağmen beni çeşitli işkencelere maruz bıraktılar. Çok kötü muamelelere maruz kaldım. İlk önce ağzıma böcek koyarken pense ile dişimi kırdılar. Sonra pis böcekler toplayıp bana yedirdiler. Parmak uçlarıma elektrik dahi verdiler” diye konuştu.

Antalya'ya çalışmak için giden Şanlıurfalı Vedat Kurt'a elektrik verilerek, dişi kırılarak ve böcek yedirilerek işkence yapıldı - 5. Resim

YARALARININ TAMAMEN İYİLEŞMESİNİ BEKLEYİP BIRAKTILAR

Polis ve jandarmaya ulaşmak için herhangi bir iletişim aracı bulamadığını söyleyen Kurt, "Yaralarımı iyileştirmek için merhem kullandılar. Kafama sopalarla vuruyorlardı. Darp raporu almamam için yaralarımı tamamen iyileştirip ondan sonra serbest bıraktılar” diye konuştu.

İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...