Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında müfettiş raporu savcılığa gönderildi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında müfettiş raporu savcılığa gönderildi
Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tutuklanan emniyet mensuplarıyla ilgili müfettiş raporunun tamamlanarak savcılığa teslim edildiğini duyurduğu. Bakan Yerlikaya, "Rapor savcılığa teslim edildi, bundan sonrası yargıda" sözlerini sarf etti. Öte yandan davaya ilişkin Organize Şube Müdürlüğünden Komiser G. K. gözaltına alındı. Şüpheli N. Ö. K. ise, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Türkiye'nin son günlerde gündemini sarsan Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor. 

7 KİŞİ TUTUKLANDI

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına 2'si Emniyet Müdürü olmak üzere 7 kişinin tutuklanmasına karar verildi. Başsavcılık, emniyet görevlileri hakkında suç için anlaşma suçlamasıyla başlatılan soruşturmadaysa dijital materyallerin incelemesinin devam ettiğini bildirdi.

MÜFETTİŞLİK RAPORU TAMAMLANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tutuklanan emniyet mensupları ile ilgili müfettiş raporunun tamamlandığını açıkladı. Yerlikaya, "Uzun sürecek bir süreci özveri ile kısa sürede tamamladık. Rapor savcılığa teslim edildi, bundan sonrası yargıda" diyerek, raporun cumartesi günü tamamlandığını, pazar günü de Başsavcılığa teslim edildiğini belirtti.

BİR KOMİSERE DAHA GÖZALTI!

Soruşturmaya yönelik yapılan operasyonlar neticesinde, bir komiser daha gözaltına alındı. Komiserin, Organize Şube Müdürlüğünden Komiser G. K. olduğu tespit edildi. Şüpheli N. Ö. K. ise, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Davaya ilişkin yeni gelişmeler ise devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Ayhan Bora Kaplan ve 5 örgüt yöneticisi hakkında 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek', 'kasten adam öldürme', 'nitelikli kasten adam öldürme', 'kasten yaralama', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'nitelikli yağma', 'eziyet', 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme', 'suç üstlenme' ve 'suçluyu kayırma' suçlarından 1'i ağırlaştırılmış 2'şer kez müebbet ve 169 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenmişti. Diğer 55 sanık için de çeşitli sürelerde hapis cezası talep edilmişti.

Yurt dışına kaçan gizli tanık Serdar Sertçelik'in Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki polis müdürleriyle ilgili "kumpas" iddiaları sonrası çok sayıda kamu görevlisi gözaltına alınmış, soruşturmada aralarında 3 polisin de bulunduğu 7 kişi tutuklanmıştı. Soruşturmada "M7" kod adı ile gizli tanıklık yapan Sertçelik'in gözaltındayken kimlerle görüştürüldüğü, elektronik kelepçeyle nasıl rahat dolaştığı, nasıl kaçtığı, bazı siyasetçi ve bürokrat isimlerinin neden dosyaya sokulmaya çalışıldığı gibi soruların yanıtları aranıyor.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında müfettiş raporu savcılığa gönderildi - 1. Resim

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...