Azmanbüs isyanı! Ada halkı İBB önünde protesto yaptı: Anla artık istemiyoruz

İETT'nin Büyükada'da hizmete aldığı ve Adalıların "azmanbüs" olarak adlandırdıkları Adabüs adlı elektrikli minibüslere ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde eylem yapıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından atların ortadan kaldırılıp gönderilen elektrikli minibüsler Ada halkı tarafından yeni bir protestoya sahne oldu.
Ada sakinleri tarafından "Azmanbüs" adı verilen minibüslerin kaldırılması için Fatih'te İBB binası önünde toplanan bir grup ilçe sakini "Azmanbüs istemiyoruz" diyerek basın açıklaması yaptı.
EKREM İMAMOĞLU'NA PROTESTO
Bir süredir tepkilerini dile getiren Ada halkı Adabüsler hakkında ikiye bölünmüş durumda. Bir grup yeni uygulamadan memnunken başka diğer grup faytonların da olduğu bir uygulamanın hayata geçmesini istiyor.
Geçtiğimiz hafta Büyükada'da ‘Adalar Belediyesi Hizmet Binası Temel Atma Töreni'ne katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşma yaptığı sırada bazı vatandaşlar Adabüs'leri istemediğini söyleyerek protesto etmişti.