Bakan Fidan'dan Suriye'deki Kürtlere yönelik net açıklama: Terör örgütü PKK'dan ayrılıp Şam'da haklarını arasınlar!

İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Bakan Fidan'dan Suriye'deki Kürtlere yönelik net açıklama: Terör örgütü PKK'dan ayrılıp Şam'da haklarını arasınlar!
Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Suriye'de 27 Kasım'da muhaliflerin Esad rejimine karşı başlattığı tarihi operasyon, rejimin devrilmesiyle sona erdi. Bölgede faaliyet gösteren terör örgütü PKK'nın, halka yönelik tehdidi ise devam etmekte. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, konuya ilişkin, "Türkiye, Suriye Kürtlerinin haklarına saygı duyan bir ülkedir. Dolayısıyla Suriye'deki Kürtleri PKK'dan ayırmak ve Suriye Kürtlerinin meşru temsilcilerinin haklarını Şam'da savunmasını destekliyoruz. Bizim hedefimiz budur" dedi.

Suriye'de Esad rejiminin devrilmesinin ardından, çeşitli noktalarda faaliyet gösteren hain terör örgütü PKK/YPG'yi bölgeden temizleme çalışmaları da tüm hızlıya sürüyor.

PKK'NIN TERÖR FAALİYETLERİ SÜRÜYOR

Suriye'deki Kürtlerin ise PKK çelişkisi devam ediyor.

Bölge halkı, birçok bölgede örgüte karşı protestolar yaparak, bölgede PKK'yı istemediklerini net bir şekilde ifade etti. 

Son olarak Rakka kentinde terör örgütünün kentten çıkmasını isteyen halk protesto düzenledi. PKK/YPG’nin, protesto düzenleyen halka açtığı ateş sonucu 4 sivil hayatını kaybetti.

FİDAN NET KONUŞTU

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, konuya ilişkin, "Türkiye, Suriye Kürtlerinin haklarına saygı duyan bir ülkedir. Dolayısıyla Suriye'deki Kürtleri PKK'dan ayırmak ve Suriye Kürtlerinin meşru temsilcilerinin haklarını Şam'da savunmasını destekliyoruz. Bizim hedefimiz budur" dedi.

İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...