Bakan Güler'den zorunlu askerlik açıklaması: Devam edecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bakan Güler'den zorunlu askerlik açıklaması: Devam edecek
Milli Savunma Bakanı, Zorunlu Askerlik, Tsk, Haber

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Zorunlu askerlik tartışmalarına açıklık getiren Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Çocuklarımızın mutlaka vatan savunmasında bir görev alma zorunluluğu olduğu kanaatindeyim. İçinde bulunduğumuz şartlar değerlendirildiğinde bunun doğru bir yaklaşım olduğu anlaşılacaktır." dedi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Efes 24 tatbikatında gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Zorunlu askerlikle ilgili çıkan haberlere de açıklık getiren Güler, TSK'nın yaklaşımına değindi.

GÜLER'DEN ZORUNLU ASKERLİK AÇIKLAMASI

Hürriyet'in haberine göre Güler, "Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklarının mutlak surette vatan savunmasında bir görev alma zorunluluğu olduğu kanaatindeyim. Bu konuda yaklaşımımız yüzde 50 profesyonel, yüzde 50 zorunlu askerlik olması şeklinde. İçinde bulunduğumuz şartlar değerlendirildiğinde bunun doğru bir yaklaşım olduğu anlaşılacaktır. Avrupa’da profesyonel askerliğe geçen ülkelerin zorunlu askerliğe dönmeyi tekrar değerlendirdiklerini görüyoruz. En son bu konu İngiltere’nin gündeminde." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...