BBC, başıboş köpekler üzerinden Türkiye’yi hedef aldı!

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Gündem Haberleri

İngilizlerin resmi yayın organı BBC, Türkiye’de gündemde olan sahipsiz hayvanlarla ilgili düzenleme üzerinden algı oluşturmaya çalıştı. Sadece muhalif görüşlere yer verilen bir belgeselde, tüm sokak köpeklerinin uyutulacağı iddia edildi. Oysa BBC'nin eleştirdiği uygulama yıllardır İngiltere'de uygulanıyor.

Türkiye'de binlerce insan ‘başıboş saldırgan köpek sorunu’ndan muzdarip Hükümet, meselenin çözümü amacıyla "Hayvanları Koruma Kanunu" üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Yapılacak düzenlemeyle, 30 gün içinde sahiplenilmeyen, saldırganlığı devam eden ve kuduz riski taşıyan hayvanların uyutulması öngörülüyor. Söz konusu öneri, birçok AB üyesi ülkede yıllardır uygulanıyor. Tasarıya alakalı ülke içinde yaşanan tartışmalara İngiliz devlet kuruluşu BBC de dahil oldu. 

 

BBC, başıboş köpekler üzerinden Türkiye’yi hedef aldı! ‘Uyutulma’ önerisini çarpıttı - 1. Resim

"TEK TARAFLI YAYIN"

BBC’nin Türkiye’de çektiği belgeselde konuşan bir vatandaş "Köpekleri götürürlerse bizler için de çare düşünsünler, çünkü bizim kalbimizi de söküp götürecekler" dedi.

Belgeselde tasarısının Meclis'ten geri çekilmesini isteyenler, sahiplenilmek üzere köpeklere verilecek 30 günlük sürenin sonunda uyutulma işlemi yapılmaması gerektiğini savundu.

Söz konusu düzenlemenin 'kabul edilemeyecek' olduğu ifade edilen görüntülerde, düzenlemeye karşı çıkanların gösterileri de yer aldı.

BBC, başıboş köpekler üzerinden Türkiye’yi hedef aldı! ‘Uyutulma’ önerisini çarpıttı - 2. Resim

"1 METRE ALANINA GİRİYORSANIZ TEPKİ GÖSTEREBİLİR"

Haberde, konuyla ilgili bir uzmanın şu ifadeleri aktarıldı: Köpek, 10 metre ötesine geçtiğiniz zaman reaksiyon göstermiyorsa tamam. Ama siz kalkıp 5 metre, 1 metre alanına giriyorsanız tepki gösterebilir.

HABER TEPKİ TOPLADI

Sadece muhalif görüşlere yer verilen haber, özellikle sosyal medyada tepkiyle karşılandı. İşte o tepkilerden bazıları:

"Niye taraflı haber yapıyorsunuz? Uyutulmasını destekleyenlere de söz hakkı versenize. Sokak köpekleri yüzünden evladı ölen ebeveynlere sorabilirdiniz."

"Bir tane köpekler yüzünden zarar görmüş insanımız yok videoda. Yazık kafanıza."

"Madem bu kadar harikalar sokak köpekleri İngiltere'ye birkaç milyonunu verebiliriz. Eminim ki o kadar sevinçle karşılar ki İngiliz halkı."

"Ben gerçekçi bir çözüm önerisi görmedim videoda. Köpek sorununu sokak köpeği sorunu zanneden birkaç pet severin yorumunu gördüm."

BBC, başıboş köpekler üzerinden Türkiye’yi hedef aldı! ‘Uyutulma’ önerisini çarpıttı - 3. Resim

BAŞIBOŞ KÖPEK SALDIRISI YAŞLI KADINI TANINMAZ HALE GETİRDİ

Edirne'de başıboş köpeklerin saldırısından kaçarken düşen yaşlı kadının yüzü tanınmaz hale gelmişti. Komşularının yardımı sayesinde köpeklerden kurtulan Oluçay, başından ve yüzünden yaralanan talihsiz kadın bir süre tedavi altına alınmıştı.

Yapılan son anket çalışmaları, vatandaşların yarısından fazlasının sahipsiz hayvanlara ilişkin hazırlanan düzenlemeye destek verdiğini ortaya koyuyor.

BBC, başıboş köpekler üzerinden Türkiye’yi hedef aldı! ‘Uyutulma’ önerisini çarpıttı - 4. Resim

İNGİLTERE'DE KÖPEKLER UYUTULUYOR

Avrupa sokaklarında sahipsiz hayvanların görülmediği ülkelerden olan İngiltere'de, geçen yıl başıboş yakalanan 17 bini aşkın köpeğin yarısından fazlası önceki sahibiyle buluşturuldu. Bunun yüzde 1'i ise uyutuldu.

Belediyeler, İngiltere'nin herhangi bir yerinde bulunan bir köpekten, hayvanlara yardım ve barınak sağlayan kuruluşları haberdar ederek bir hafta boyunca hayvanın sahibine ulaşma çalışmaları yapılıyor.

Bu süreçte mikroçip sayesinde sahibine ulaşılamayan, bir dernek barınağına alınamayan ya da üçüncü bir kişi tarafından sahiplenilmeyen köpekler uyutuluyor bir başka deyişle öldürülüyor.

 

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...