Blinken yaptığı konuşmada ilk kez "PKK" dedi! Dünya bu sözleri konuşuyor

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, dün akşam Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaret öncesi ülkesinde açıklamalarda bulundu. Konuşmasında kullandığı ifadelerle dikkat çeken Blinken, ilk kez "PKK" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, dün akşam Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaret öncesi açıklamalarda bulundu. Blinken'ın konuşmasındaki sözler dünya basınında gündem oldu.

Türkiye ziyareti öncesinde konuşan Blinken, yaptığı açıklamada ilk kez "PKK" ifadesini kullandı.


Blinken yaptığı konuşmada ilk kez "PKK" dedi! Dünya bu sözleri konuşuyor - 1. Resim

İLK KEZ "PKK" DEDİ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bölücü terör örgütü PKK'nın Türkiye Cumhuriyeti için tehdit olduğunu dile getirirken; Suriye'de terör örgütü DEAŞ ile mücadele konusunun önemine vurgu yaptı.

Ankara'ya yola çıkmadan önce ülkesinde basın açıklaması yapan Bakan Blinken, Suriye'de Esad rejiminin düşmesiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Tarihe geçen sözler kullanan Blinken, "PKK Türkiye için bir tehdit. Başka çatışmaların alevlenmesinden kaçınmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.


Blinken yaptığı konuşmada ilk kez "PKK" dedi! Dünya bu sözleri konuşuyor - 2. Resim

BLİNKEN TÜRKİYE'DE ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ı kabul etti.  Kabulde Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri ikili ilişkileri, Suriye’deki son gelişmeler, küresel ve bölgesel konular ele alındı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-ABD ilişkilerinin her alanda geliştirilmesi için Türkiye’nin gayretlerinin yeni dönemde de devam edeceğini ifade etti. 

Blinken yaptığı konuşmada ilk kez "PKK" dedi! Dünya bu sözleri konuşuyor - 3. Resim

SURİYE İÇİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin en başından beri Suriye’nin toprak bütünlüğünün, birliğinin ve üniter yapısının korunmasından yana olduğunu, Suriye’deki kurumların ihyası ve yeniden imarı noktasında uluslararası toplumun birlikte çalışması gerektiğini belirtti. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de faaliyet gösteren ve Türkiye için tehdit kaynağı olan, PKK/PYD/YPG ile DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere tüm terörist yapılanmalara karşı Türkiye’nin öncelikle kendi milli güvenliği için önleyici tedbirler alacağını, DEAŞ ile göğüs göğüse mücadele etmiş tek NATO ülkesi olarak, PKK ve uzantılarının sahadaki durumu fırsata çevirme gayretini engelleyeceğini, DEAŞ ile mücadelede zafiyet oluşmasına da asla müsaade etmeyeceğini söyledi.
 
Blinken yaptığı konuşmada ilk kez "PKK" dedi! Dünya bu sözleri konuşuyor - 4. Resim

BAKAN FİDAN İLE BİR ARAYA GELECEK

Türkiye'den önce Ürdün'ü ziyaret eden Blinken'ın bugün Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya gelmesi bekleniyor.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Blinken'ın ziyaretinde Suriye'de Beşar Esad rejiminin devrilmesinin ardından geçiş süreci çalışmaları ve ülkedeki siyasi süreç ile Gazze'de olası ateşkes anlaşmasının gündeme geleceği belirtildi.

Blinken yaptığı konuşmada ilk kez "PKK" dedi! Dünya bu sözleri konuşuyor - 5. Resim

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...