Çanakkale'de yangın paniği! Alevler ormanlık alanı sardı, iki köy boşaltıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde çöplük alanda başlayan yangın ormana sıçradı. Alevlerin tehdit ettiği iki köy tahliye edildi, bazı evler ise yandı. Ekiplerin yoğun müdahalesi ile yangın kontrol altına alındı.

Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Aladağ köyü yakınlarında bulunan çöplük alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle önce makilik alana, daha sonra da ormanlık alana sıçradı.

Bölgeden yükselen dumanın fark edilmesi üzerine olay yerine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı hava unsurları ile kara araçları sevk edildi. Yangına ekipler havadan ve karadan müdahaleyi sürdürürken, yangın söndürme çalışmalarına jandarmaya ait TOMA da katıldı. 

Çanakkale'de yangın paniği! Alevler ormanlık alanı sardı, iki köy boşaltıldı - 1. Resim

KÖYLER TAHLİYE EDİLDİ, YANAN EVLER VAR

Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada, yangın nedeniyle Ezine'ye bağlı Kiremitoba köyünün ardından Aladağ köyünün de tahliye edildiği belirtildi. İki köyde bazı ev ve ahırlar ise yandı. 

ALEVLER KONTROL ALTINDA

Yangın, ekiplerin yoğun çabaları sonucu kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...