Çatalca Sahili'nde bomba yüklü jet ski iddiası! Ekipler tek ihtimal üzerinde duruyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İstanbul Çatalca Sahili’nde boş jet ski büyük paniğe neden oldu. Jet ski'nin donanımlarının farklı olduğunu gören cankurtaranlar hemen ekipleri aradı. Patlayıcı yüklü olduğu düşünülen jet ski'nin Ukrayna ordusuna ait olduğu ve sürüklenerek Türkiye karasularına geldiği tahmin ediliyor. Öte yandan konuyla ilgili İstanbul Valiliği'nden açıklama yapıldı.

Çatalca Akalan Mahallesi Sahili’nde sabah saatlerinde görevli cankurtaranlar sahilde bir jet ski fark etti. Yanına yaklaştıklarında donanımının farklı olduğunu anlayan cankurtaranlar jandarma ekiplerine haber verdi. Ekipler olay yerine gelerek jet ski üzerinde incelemelerde bulundu.

Çatalca Sahili'nde büyük panik! Bomba yüklü jetski bulundu - 1. Resim

UKRAYNA ORDUSUNA AİT OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

Yapılan ilk incelemeler doğrultusunda Ukrayna donanmasına ait olduğu tahmin edilen jet ski'nin sürüklenerek İstanbul Çatalca Sahili’ne ulaştığı düşünülüyor. Jet siki'nin içerisinde patlayıcı madde olduğu iddia edildi.

Çatalca Sahili'nde büyük panik! Bomba yüklü jetski bulundu - 2. Resim

ÜZERİNDE PATLAYICI MADDE VAR 

İlk incelemeleri tamamlandıktan sonra deniz aracı kriminal inceleme yapılmak üzere askeri inceleme noktasına götürülecek. Bulunan jet ski üzerinde birden fazla kamera, askeri donanmalar ve patlayıcı madde olduğu iddia edildi. Vatandaşlar tarafından çekilen görüntülerde deniz üzerinde sürüklenen jet ski görülüyor.

Çatalca Sahili'nde büyük panik! Bomba yüklü jetski bulundu - 3. Resim

TURİSTLER BÜYÜK PANİK YAŞADI

Vatandaşlar sahili boşaltırken, jet ski’nin bulunduğu alana çok yakın bir noktada olan otelde konaklayan turistlerde büyük panik yaşadı. Korkan turistler dışarı çıkarak uzaklaştı.

Ekiplerin sahil ve çevresindeki incelemesi detaylı şekilde devam ederken askeri araçlardan görüntü ve fotoğraf çekilmemesine yönelik uyarılar yapılıyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

 

Konuya ilişkin İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "25.07.2024 Perşembe Günü saat 12.00 sıralarında, menşei henüz belirlenemeyen bir insansız deniz aracı Çatalca İlçesi Yalıköy sahiline vurmuştur. Olay yerine ivedilikle Sahil Güvenlik ve Jandarma ekipleri sevk edilmiştir.

Olay yeri, güvenlik çemberine alınmış, çevrede bulunan vatandaşların da güvenlik çemberinin dışına çıkarılmaları sağlanmıştır.

3 metre boyunda, 1 metre genişliğinde olan ve Karadeniz’in kuzeyinden geldiği değerlendirilen insansız deniz aracı, bölgeye intikal eden S.A.S. timleri tarafından güvenlik altına alınmıştır." denildi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...