CHP lideri Özel'den Lütfü Savaş'ın iptal davasına cevap: Zaman aşımına uğramış, reddedilmeye mahkum

Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
CHP lideri Özel'den Lütfü Savaş'ın iptal davasına cevap: Zaman aşımına uğramış, reddedilmeye mahkum
Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

CHP'den ihraç edilen eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde düzenlenen CHP 38. Olağan Kurultayı'nın iptal edilmesi için dava açtı. Lütfü Savaş'ın açtığı iptal davasına ilişkin CHP lideri Özgür Özel'den açıklama geldi. Özel, "Zaman aşımına uğramış, reddedilmeye mahkum" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nın iptali için açtığı davaya ilişkin ilk kez konuştu.

LÜTFÜ SAVAŞ'IN İPTAL DAVASI REDDEDİLMEYE MAHKUM

Altılı Masa ortağı Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret eden Özel, "Zaman aşımına uğramış, reddedilmeye mahkum" dedi.

Davutoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından kameraların karşısına geçen Özel, eski CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nın iptali için açtığı davayla ilgili soru üzerine, CHP'nin, 1,5 yıl önce bütün Türkiye'nin gözünün önünde son derece demokratik bir kurultayı, mahalleden ilçeye, ilçeden ile, sonra da büyük kurultaya gelerek gerçekleştirdiği değerlendirmesinde bulundu.

Özel, şöyle devam etti:

"Bütün itiraz süreçleri geldi ve geçti. Zaten o süreçlerde hiç böyle iddialar ortaya atılmamıştı. Ama 3 ayda bir Sayın (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan, bu kurultaya bir niteleme sıfatı takıp, tartışma başlatmaya çalıştı. Biz onun çok elverişli gördüğü o alana hiç girmedik. Şu anda bir yıldır hiçbir kanıt olmayan bomboş bir dosyaya konuşanlar, paylaşım yapanlar, adı geçen herkesi dahil edip orada bir hareketlilik oluşturmaya çalışıyorlar. Usulen zaten Lütfü Savaş'ın açtığı, açmaya çalıştığı dava, süre yönünden reddedilmeye mahkum. Zira 6 aydır bu işin süresi. Yani onun için zaman aşımına uğramış. Sayın Lütfü Savaş da 6 ay içinde o başvuruyu yapamamasına bir gerekçe anlatıyorsa, herhalde kendisi önce bizi tebrik edip, sonra takdir edip, sonra adaylık başvurusu yapıp, bizim anketlere çok dikkatle bakarak ve kendisinin kazanabilmeye yakın adayımız olarak görüldüğü için aldığımız bütün eleştirilere, Lütfü Bey'e yöneltilen bütün öfkeye rağmen kendisini adaylaştırdığımız süreçte herhalde kurultaya itiraz edecek zamanı bulamadı. Bunu 1,5 yıl sonra yapmaya çalıştı. Bu, Adalet ve Kalkınma Partisinin muhalefeti meşgul etme stratejisinin bir parçasıdır. Bu stratejinin parçası olanlar da hangi bütünün parçası olduklarını da kendileri değerlendirsinler."

Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...