CHP'li Ali Mahir Başarır'dan Esenyurt ve Beşiktaş resti: Daha sert adımlar atacağız

Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
CHP'li Ali Mahir Başarır'dan Esenyurt ve Beşiktaş resti: Daha sert adımlar atacağız
Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

CHP'li Ali Mahir Başarır, Esenyurt ve Beşiktaş Belediyelerinde yaşananların ardından kapalı grup toplantısının ardından konuştu. Başarır, "Daha sert adımlar atacağız" dedi.

CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in terör ile iltisaklı olmaktan tutuklanmasının ardından, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da yolsuzluk iddiaları ile ceza evine girdi. 

CHP, Esenyurt ve Beşiktaş belediyelerinde yaşananları görüşmek üzere bugün İstanbul'da kapalı grup toplantısı gerçekleştirdi. Toplantının ardından kameraların karşısına CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır geçti. Başarır, partisinin artık daha sert ve önemli adımlar atacağını söyledi.

"TAM BİR HUKUKSUZLUK YAŞIYORUZ"

Milletvekillerinin Beşiktaş ve Esenyurt sürecine dair fikirlerini aldıklarını söyleyen Başarır şunları kaydetti:

"Beşiktaş'ta yaşananları hepimiz gördük. Gözaltı işlemlerinden tutuklama kararına kadar tam bir hukuksuzluğu yaşadık ama hukuksuzluk ve baskı devam ediyor. Önce bir cezaevi, sonra Paşakapısı Cezaevi. Paşakapısı Cezaevi'nde odası değiştiriliyor. Gece saatlerinde belediye başkanımız tam uyuyacakken, 'Vazgeçtik buradan da sizi Silivri'ye götürüyoruz.' diyorlar. Bakın, Metris, Paşakapısı, Silivri. Türkiye'de bunu yaşayan başka bir yurttaşımız yok, bırakın belediye başkanını. Cezaevleri Adalet Bakanlığına bağlı. Bu durumda utanç duyuyoruz bundan. Bu yaşadıklarımızdan gerçekten üzgünüz, Türkiye üzgün."

BİR DEĞİL, BİRDEN FAZLA EYLEMİMİZ OLACAK

Toplantıda bazı kararlar aldıklarını dile getiren Başarır, "Sadece bir eylem değil, birden fazla eylemlerimiz olacak. Bir miting değil, birden fazla mitingin olduğu bir süreç olacak. Daha genel, daha sert, daha önemli adımlar atacağız. Yani bu süreç iktidarı devralma süreci olacak." dedi.

Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
hasener18 Ocak 2025 22:54

Kanunlara bağlı kalsanız. Daha sert adım atmaya hacet kalmaz gibi geliyor.

Harun18 Ocak 2025 21:25

Boş tenekeden güzel ses çıkar...!!!

Şener Mustaoğlu18 Ocak 2025 19:49

Oldum olası son derece agresif tavırları nedeniyle bu kişiyi hiç beğenmedim.Şimdi de utanmadan kalkmış savcıların tutuklama kararı vermiş Belediye Başkanlarını savunuyor .

Sonraki Haber Yükleniyor...