CHP’li belediye SGK’ya bu teklifi yaptı: Camileri al borcu sil

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
CHP’li belediye SGK’ya bu teklifi yaptı: Camileri al borcu sil
Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

CHP’li Seferihisar Belediyesi, 584 milyon liralık SGK borcunu biri 800 yıllık 2 cami ile bir okulun da bulunduğu 37 taşınmazla ödeyecek. Karara tepki gösteren AK Parti İlçe Başkanı Serdar Kısaağa, borcun deniz kenarındaki 2-3 arsayla çözülebileceğini söyledi.

İzmir’de CHP’li Seferihisar Belediyesi, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borçlarını ödemek maksadıyla arasında cami, okul ve halk eğitimi merkezi binasının da bulunduğu 37 taşınmazı takas, mahsup veya kat karşılığı kullanmak için Belediye Meclisinden yetki aldı.

Karara AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Serdar Kısaağa sert tepki gösterdi. Seferihisar Belediye Meclisi 6 Ağustos’taki oturumda tamamı belediyeye ait olan Seferihisar Jeotermal AŞ’nin SGK’ya olan prim borçlarının belediyeye ait taşınmazların takas, mahsup ve kat karşılığı verilmesi teklifini oyladı. Aralarında 800 yıllık Ulamış Camii, medresesi ve arsası ile Payamlı Camii ve arsası, Turabiye Mahallesi’ndeki okul binası, Hıdırlık Mahallesi’nde Halk Eğitimi Merkezi ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü olarak kullanılan binanın da olduğu 37 taşınmazın kat karşılığı değerlendirilerek SGK borçlarının ödenmesi konusunda yönetime yetki verildi. Taşınmazların arasında kamu binalarının bulunmasına tepki gösteren AK Parti İlçe Başkanı Kısaağa, cami ve okulların satılmak istendiğini öne sürdü. Seferihisar Belediyesinin gereğinden fazla personel istihdam ettiğini, maaş ve SGK primi ödemelerine mevcut bütçe imkânlarıyla yetişemediğini savunan Kısaağa, şöyle konuştu:

TEK PARTİ DÖNEMİNİ HATIRLATTI

SGK’ya 584 milyon lira civarında bir borç söz konusu. Buna karşılık da meclisin bir kararı var. 37 gayrimenkulün satışı, devri, takası konusunda bir karar almışlar. En üzen konu da içerisinde 2 cami oluşu. Birisi yaklaşık 800 yıllık mazisi olan bir cami. Bir diğeri de Payamlı Camii’miz. Maalesef üzüntü içindeyiz bu konuda. Geçmişte 1930-40’lı yıllarda tek partili dönemde yaşandı bunlar. Hatta Sayın Cumhurbaşkanı’mızın da ifadesiyle ahıra çevrilmesi, satılması konusu gündeme gelmişti. Maalesef aynı zihniyetin şu an devam ettiğini görüyoruz. Üzülerek söylüyoruz bunun düzeltilmesi lazım.

Kısaağa, belediyenin deniz kenarında çok daha değerli arsaları olduğunu, 2-3 arsa satışıyla kapanabilecek borcun okul ve camilerle kapatılmaya çalışıldığını iddia etti. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ise taşınmazların satılık olmadığını, borç karşılığı takas yapmak için girişimde bulunduklarını belirterek “SGK kabul ederse vereceğim. Satmıyoruz, daha teklif bile etmedik, henüz net bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Turgut29 Eylül 2024 06:19

Seferhisar sahilde oturuyorum bütün yapılar neredeyse rüsvet verilerek kanunsuz yapılıyor belediye ilk önce oturup pazarlık ediyorlar sahillerimiz kacak cafe restaurant vs ile dolu devlet nerede körmü bunlar memleket kökten rüsvetci

Sonraki Haber Yükleniyor...