CHP'nin baş ağrısı 'şaibeli' kurultay! MASAK devreye girdi

Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
CHP'nin baş ağrısı 'şaibeli' kurultay! MASAK devreye girdi
Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığının (MASAK), CHP'deki şaibeli kurultay iddialarına ilişkin başlatılan soruşturmaya dahil oldu. TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik "Kurultay soruşturmasında savcılık MASAK'tan destek istedi" dedi.

CHP'de 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde düzenlenen 38. Olağan Kurultayı'n şaibeli olduğuna dair iddiaların ardından başlatılan soruşturmada sıcak bir gelişme daha yaşandı.

Son olarak kurultayın iptali için dava açan CHP'den geçtiğimiz aralık ayında ihraç edilen eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın 25 Şubat Salı günü ifade vereceği aktarıldı. 

CHP'nin baş ağrısı 'şaibeli' kurultay! MASAK devreye girdi - 1. Resim

ARA KARAR AÇIKLANDI! 

Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP'nin 4-5 Kasım 2023'te gerçekleştirilen genel kurul ile oluşturulan mevcut yönetiminin görevden uzaklaştırılmasına yönelik ihtiyati tedbir talebinin reddine karar verdi.

Lütfü Savaş, CHP'nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleşen 38. Olağan Kurultayı'nın iptali için Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açmıştı.

CHP'nin baş ağrısı 'şaibeli' kurultay! MASAK devreye girdi - 2. Resim

MASAK DEVREYE GİRDİ!

TGRT Haber'de yayınlanan Medya Kritik programında konuşan TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik, "Mahkeme kurultayın iptal davasını kabul etti. Çok sayıda delege ifade veriyor. Kurultay soruşturmasında savcılık MASAK'tan destek istedi. MASAK devreye girdi” dedi. 

Atik, CHP'de olağanüstü kurultay olasılığının değerlendirildiğini ifade etti. 

Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...