Cumhurbaşkanı Erdoğan Astana'da Putin ile görüşecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Gündem Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3-4 Temmuz'da gideceği Astana'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek. Şanghay İşbirliği Örgütü toplantısına katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ile de temas kuracağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Astana'da 3-4 Temmuz'da düzenlenecek Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) toplantısına katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Rusya lideri Vladimir Putin'le görüşecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DA TEMMUZDA YOĞUN MESAİ

Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3-4 Temmuz'da Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenecek Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılacak.

Erdoğan, 6 Temmuz'da ise Azerbaycan'ın Şuşa kentinde düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi'ne iştirak edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Astana'da Putin ile görüşecek - 1. Resim

ABD İLE DE TEMAS KURULACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temmuz ayındaki yoğun diplomasi trafiğinin en önemli ayaklarından biri de ABD olacak.

Erdoğan, 9-11 Temmuz tarihlerinde ABD'nin başkenti Washington DC'de düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi'ne katılacak.

Erdoğan'ın temmuz ayında gerçekleştireceği zirvelerde mevkidaşlarıyla çok sayıda ikili görüşme gerçekleştirmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Astana'da Putin ile görüşecek - 2. Resim

EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDESİ GAZZE

Uluslararası teşkilatlar kapsamındaki işbirliğini geliştirecek adımların da ele alınacağı zirvelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en önemli gündem maddelerinden biri Gazze olacak.

Zirvelerde Rusya-Ukrayna savaşı, terörle mücadelede işbirliği, ekonomik ve ticari işbirliği konuları de ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Astana'da Putin ile görüşecek - 3. Resim

HASSAS VE ÖNEMLİ KONULAR MASAYA YATIRILACAK

Erdoğan-Putin görüşmesine ilişkin Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuri Uşakov'dan da açıklama geldi.

Liderlerin görüşmesinde hassas ve kritik konuları ele alacağını belirten Uşakov, şunları söyledi:

"Uzun zamandır Türkiye'ye bir ziyaret planlıyorduk. Liderlerin bu konuyu da ele alacaklarını düşünüyorum. Ayrıca Türkiye'nin konumu da dikkate alındığında özellikle bölgesel anlamda çok büyük rol oynayan bu tür ülkelerin liderleri arasında görüş alışverişinde bulunulabilecek pek çok konu olduğunu biliyoruz.

Türk tarafı ile sürekli diyalog halinde olduğumuzu da belirtmek isterim. Kısa bir süre önce, biliyorsunuz, Sayın Devlet Başkanımız, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı kabul etti. Erdoğan’la yapılacak görüşmede de hassas konular da dahil olmak üzere tüm önemli konulara değinilecektir. Elbette her şeyi görüşmeyeceğiz ama muhtemelen ana konuları görüşme fırsatımız olacak."

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...