Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosova Başbakanı Albin Kurti ile Külliye'de bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kosova Başbakanı Albin Kurti'yi kabul etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan diplomasisinden sonra Kosova Başbakanı Albin Kurti'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladı. 1 saat 50 dakika süren kabul, basına kapalı gerçekleştirildi.
Kabulde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de yer aldı.
MASADAKİ KONULAR
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görüşmeye ilişkin paylaşım yaptı. Paylaşımda, görüşmeye ilişkin detaylara yer verildi.
"Görüşmede Türkiye ile Kosova ilişkileri, İsrail’in Filistin topraklarındaki saldırıları, bölgesel ve küresel konular ele alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede Türkiye ile Kosova arasında 750 milyon dolara yaklaşan ticaret hacmini 1 milyar doların üzerine çıkartma hedefine odaklanıldığını, savunma sanayii başta olmak üzere birçok alanda ilişkileri geliştirme potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Kosova’ya her alanda desteğinin devam edeceğini, özellikle terörle mücadele alanında Kosova’dan adımlar beklendiğini, Kosova ile Sırbistan arasındaki gerilimin yumuşamaya başlamasının memnuniyetle karşılandığını ancak bu konuda somut ilerleme sağlanmasının önemli olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Gazze’de uyguladığı katliamların sona erdirilmesi için İsrail’e yönelik uluslararası baskının artırılması, iki devletli çözümün desteklenmesi ve Filistin’e aktif destek verilmesi gerektiğini ifade etti."
MACARİSTAN DİPLOMASİSİ
Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş, Türkiye ile Macaristan ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alınmıştı.