Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD Kongresi'nde Netanyahu'nun alkışlanmasına tepki: Çağımızın Hitler'ini baş tacı yaptılar

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Yüksek Teknoloji Teşvik Programı Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Filistin'de soykırım yapan Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde alkışlanmasına tepki gösteren Erdoğan, "Çağımızın Hitler'ini baş tacı yaparken utanmıyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Yüksek Teknoloji Teşvik Programı Tanıtım Toplantısı'na katıldı.

Yüksek Teknoloji Teşvik programında ödülleri sahiplerine teslim eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD Kongresi'nde Netanyahu'nun alkışlanmasına tepki: Çağımızın Hitler'ini baş tacı yaptılar - 1. Resim

"SERMAYE DÜŞMANLARINA FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı açıklamada yatırımların önünü kesmek isteyenlere izin verilmeyeceğini vurguladı.

Üretim ve istihdam sağlayanlara teşviklerin olacağını belirten Erdoğan, "Türkiye'nin teknoloji eko sisteminin zenginliğini en güzel göstergesi olan firmalarımızı tebrik ediyorum. Bundan sonra da sözlerin yanında olmayı özellikle sizlerin ortaya koyduğu icraatla yanında olmayı sürdüreceğiz. Yeter ki siz çalışın, üretin, istihdam sağlayın. Yeter ki siz Türkiye'nin kapasitesine güç katın. Bizi sizlerden kimse ayıramayacaktır. Sermaye düşmanlığı, yatırım karşıtlığı yapanlara da asla fırsat vermeyiz." dedi.

"ÇAĞIMIZIN HİTLER'İNİ BAŞ TACI EDERKEN UTANMIYORLAR"

2. Dünya Savaşı'nın ekonomik, askeri ve diplomatik çıkarlarını korumak için kurulan sistem miadını doldurmaya başlamıştır. Sorunlara çözüm üretme kabiliyetini yitirdiğini görüyoruz. Sadece yakın geçmişteki krizlere bakmak bile sistemin iflas bayrağını çektiğini görmekte yeterlidir. Suriye'de ihtilaf 13 yıldır sürüyor, Ukrayna'daki savaş 2,5 yıldır aralıksız devam ediyor. Yemen, Sudan karıştır. Gazze'de 16 bini çocuk, 40 bin sivil hayattan kopartıldı. soykırımın önüne geçilemedi. Amerika'nın kongresinde soykırımcı bir katilin nasıl alkışlandığını gördük. Kim alkışlanır? İnsanlığa faydası olan alkışlanır. 40 bine yakın çocuk kadın öldürenleri temsilciler meclisi alkışlıyor. Dışarda ise tam aksi bir tavır ortaya konuyor. Bu dünyanın nereye gittiğini gösteriyor. 7 Ekim'den beri insanlar sinema filmi izler gibi çocukların bebeklerin kadınların öldürülmesini izliyor. bunların sebebi olan Netanyahu Amerika'da alkışlanıyor. Hani, insan hakları, özgürlük... Orada bir alkış curcunası gidiyor. Elinde 150 bin Gazzelinin kanı olan kasabın konuşmasını 57 kez ayakta alkışlayan akıl ve vicdan tutulmasıyla karşı karşıyayız. Çağımızın Hitler'ini baş tacı ederken utanmıyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD Kongresi'nde Netanyahu'nun alkışlanmasına tepki: Çağımızın Hitler'ini baş tacı yaptılar - 2. Resim

"AÇIKLANAN VERİLER NE KADAR DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZU GÖSTERİYOR"

Kalkınma yolculuğumuzu hız kesmeden sürdürüyoruz. Elbette sarsıldık, sıkıntılar yaşadık, fedakarlıklarda bulunmak zorunda kaldık. Hedeflerimizden kopmadık, kopmuyoruz. Küresel ekonomik fırtınadan ülkemizin en az şekilde etkilenmesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Son dönemde açıklanan veriler doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Yurt dışındaki piyasa aktörlerinin de Türkiye ve Türk ekonomisine güveni yükseliyor. İçeride ekonomi programını kararlılıkla uygularken yatırım ortamının iyileştirilmesi için gerekli adımları atıyoruz.

TÜRKİYE YÜZYILI YATIRIM YÜZYILI OLSUN

Togg artık yollarda. Yapamazsınız diyenlere, yapsanız bile satamazsınız diyenlere gurur duymak yerine Togg'a çamur atanlara rağmen hedefimize ulaştık. Togg'da gösterdiğimiz irade diğer sektörlere ilham kaynağı oldu. Kısa süre önce dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi BYD, 1 milyar doları aşan yatırım sözleşmesi imzaladık. Başka şirketlerle de görüşmelerimiz sürüyor. Tüm bunlar birer başlangıç. Önümüzdeki dönemde uluslararası doğrudan yatırımlarda daha güçlü canlanma göreceğiz. Türkiye Yüzyılı'nı yatırımın yüzyılı yapmayı hedefliyoruz.

Avrupa Yeşil Mutabakatı, sınırda karbon düzenlemesinin sanayiye ket vurmaması için teşvikleri devreye alıyoruz. 750 milyon dolarlık finansmanı sanayici, KOBİ'lere sunduk. Katma değerli üretimle küresel rekabet gücümüzü artıracak, ekonomik ve teknolojik bağımsızlığımızı güçlendirecekleri desteklemeye devam edeceğiz. Türk ekonomisi çok boyutlu dönüşümden geçiyor. Kabuk değiştiriyor. İş dünyamız şunu çok iyi bilsin, bu sürecin sonunda ekonomimiz farklı bir lige yükselecek. Gelişmiş ülkeler dahil tüm dünyayı menfi etkileyen sis bulutu dağıldığında Türkiye yeni dönemin forveti olacak. Yüksek teknolojili yatırımlar için davet programıyla yüksek katma değerli üretim kapasitemizi en üst seviyeye taşıyacak süreci başlatıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD Kongresi'nde Netanyahu'nun alkışlanmasına tepki: Çağımızın Hitler'ini baş tacı yaptılar - 3. Resim

TEKONOLOJİ ATILIMI İÇİN DESTEK ARTARAK DEVAM EDECEK

Önümüzdeki dönemde uluslararası yatırımlarda daha canlılık göreceğiz. Türkiye Yüzyılını aynı zamanda yatırımın yüzyılı yapmak istiyoruz. Stratejimizi yakında hayata geçiriyoruz. Daha önce de yatırım taahhütlü avans kredisini devreye almıştık. 3 yıllık periyotta toplam 300 milyar liralık finansman imkanı sağlıyoruz. 1 trilyon 258 milyar liraya ulaşan 238 proje başvurusu oldu. Önümüzdeki dönemde 4 yeni model fabrika daha ekleyerek bu sayıyı 14'e çıkartacağız. Sınırda karbon uygulamalarının sanayimize ket vurmaması için yeni teşviklerini devreye alıyoruz.

Türk ekonomisi kabuk değiştiriyor. Bu sürecin sonunda ekonomimizin farklı bir lige yükselecek. Gelişmiş ülkeler dahil tüm dünyayı menfi etkileyen bulutlar dağıldığında Türkiye yeni dünyanın forveti olacak.

Teknoloji alanlarında kalkınma yolculuğumuza büyük katkı sağlayacak en az 20 milyar dolarlık özel sektör yatırımını ülkemize kazandırmayı hedefliyoruz.

Yatırımlarda 4 nitelik arayacağız. Şartları taşıyan yatırımlara teşviklerin yanı sıra pazar geliştirme destekleri sunacağız. Bugün ilk aşamada 6 çağrıyı kamuoyuyla paylaşıyoruz.

5 milyar dolarlık paketi devreye alıyoruz. Batarya çağrıcımızla 2030 yılına kadar bölgesel bir üretim üssü olmayı hedefliyoruz.

4.5 milyar dolarlık teşvik paketini yatırımcıların istifadesine sunuyoruz.

Güneş hücresi ve paneli, rüzgar türbinlerinin kule kanat gibi bileşenlerde iyi bir konumdayız. Ülkemizde yenilenebilir yatırımlar artacak. HİT 30 programında güneş ve rüzgar teknolojilerine yönelik tasarladık.

Güneş enerjisinde 15 gigawatlık bir kapasitenin tesisine yönelik hücre yatırımlarına megawatt başına 8 bin dolara kadar hibe desteği vereceğiz. Bu paketin toplamı 2,5 milyar doları buluyor.

Rüzgar enerjisinde ise yerli bir rüzgar enerjisi inşa etmeyi planlıyoruz. Bunlar için de 1,7 milyar dolar ayırıyoruz.

6. çağrı olarak ise dünyanın ilk bin firmasının Türkiye'deki yatırımlarında personel ihtiyaçlarının yarısını ilk 5 yıl biz karşılayacağız.

Açıkladığımız  6 çağrının odak alanlarımız arasında öncelikli olarak belirlediğimiz ilk çağrılar olduğunu vurgulamak istiyorum.

4 başlıkta daha çağrılarımızı çok kısa süre içinde kamuoyu ile paylaşacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD Kongresi'nde Netanyahu'nun alkışlanmasına tepki: Çağımızın Hitler'ini baş tacı yaptılar - 4. Resim

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...