Erdoğan'dan Hakkari'ye kayyım açıklaması: Terörle demokrasi bir arada olmaz

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hakkari Belediyesi'ne terör nedeniyle kayyım atanmasına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Belediyeler kimsenin arka bahçesi değildir. Hakkari kararı kimseyi rahatsız etmesin" dedi ve "Terörle sivil siyaset yan yana durmaz, terörle demokrasi bir arada bulunmaz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 'Anadolu Medya Ödülleri Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Mahalli medyamız insanımızın talep ve eleştirilerini aktarmada bir nevi köprü görevi yapıyor. Anadolu medyası ne kadar etkili olursa demokrasi kültürümüz o kadar güçlü olacaktır. Siz değerli medya mensuplarımızın verdiği mücadeleyi en iyi bilenlerdenim. Anadolu yayıncılığının siyasi hayatımızda hep yanında olduk. Bundan sonra da size sahip çıkmayı sürdüreceğiz.

Milletin karşısında kurumlanan ve konumlanan değil, milletin yanında dimdik duran siz kıymetli Anadolu medyasına kapımızın her zaman açık olduğunu ifade ediyorum.

"DEMOKRASİMİZİ KORKUSUZCA SAVUNDUNUZ"

Gezi olaylarında birileri 24 saat Gezici vandalları överken sizler milletten yana net tavır koydunuz. Anlı şanlı basın organları 17-25 Aralık darbe girişimine çanak tutarken siz milli iradenin sesi oldunuz. 15 Temmuz gecesi birileri bekle-gör politikası izlerken Anadolu Medyası olarak demokrasimizi korkusuzca savundunuz.

Terör saldırılarından bölgemizdeki çatışmalara kadar pek çok gelişmede sizlerin desteğini yanımızda hissettik. Demokrasimize destek olduğunuz için her birinize teşekkür ediyorum.

"HALA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDEN BAHSEDİYORLAR"

Medya ofisleri basılırken, haber kanalları kapatılırken, canlı yayında gazeteciler kurşunlanırken, dikkat ederseniz, Gezi olayları sırasında Türkiye'ye kamp kuranlardan hiçbir tepki yükselmiyor. 8 ayda 150 gazeteciyi katledenler hala basın hürriyetinden bahsedebiliyor. Merhum Ahmet Kaya ne diyordu, 'Nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan ahmakça'. Bunlarınki yalnızca tutarsızlık değil; aynı zamanda vicdansızlık, ilkesizlik, adaletsizlik ve tarafgirliktir.

Elbette tarih zulüm karşısında susanlarla hakkı ve hakikati haykıranları kaydetmektir. Zor dönemde konuşanlar tarih önünde olduğu gibi insanlığın vicdanında da ibra olacaktır. Bugün soykırım karşısında üç maymunu oynayanlar alınlarına yapışan kara lekeyi ömürleri boyunca silemeyecek.

Erdoğan'dan Hakkari'ye kayyım açıklaması: Terörle demokrasi bir arada olmaz - 1. Resim

"MİLLETİMİZ ADINA BUNDAN BÜYÜK ONUR DUYUYORUZ"

Biz tarihin doğru tarafında olmanın çabasındayız. Gazze'de ilk günden itibaren basın yayın organlarımız Filistinli mazlumların sesi oldu. AA ve TRT'miz Gazze'de işlenen cinayetleri tüm çıplaklığıyla dünyaya anlattı. İletişim Başkanlığımız toplantı, etkinlik, basılı ve görsel materyallerle Gazze için küresel vicdanı harekete geçirmeye çalıştı. Sivil toplum kuruluşlarımız, üniversitelerimiz, gençlerimiz tek vücut olarak Gazzeli mazlumlara samimiyetle sahip çıktı. Milletimiz adına bundan büyük onur duyuyoruz.

Filistinli kardeşlerimizi savunurken aslında insanlığı, barışı, adaleti, özgürlükleri savunuyoruz. Katliama tepki verirken gelecek nesillere huzurlu, adil dünyada yaşama umudunu miras bırakmayı hedefliyoruz. Bu çizgimizi sonuna kadar muhafaza edeceğiz. Mazlumun yanında zalimin de karşısında olmaya devam edeceğiz. 

Müslümanlığımızla birlikte insanlığımızın da sınandığı bu cinnet haline tepki göstermek Filistin halkına karşı insani görevimizdir.

Türkiye'de kalemini, köşesini ve ekranının demokrasi karşıtlığına gönüllü olarak kiralayan bir kesim hep olagelmiştir. Bunlar müzik kutusu gibi kimi zaman darbecilerin türkülerini, kimi zaman terör örgütlerinin şarkılarını çaldılar...

"TERÖRLE DEMOKRASİ BİR ARADA OLMAZ"

Bir gerçeği ifade etmek isterim. Terörle sivil siyaset yan yana durmaz, terörle demokrasi bir arada bulunmaz. Sırtını elinde bomba olana dayayarak siyaset yapılmaz. Hukuka, kanuna ve demokrasiye riayet eden özgürce siyaset yapabilir. Kimse itiraz etmez. Meşru siyasete söz söylemedik.

Hakkari ile ilgili verilen karar kimseyi rahatsız etmesin. Yargı burada hukuku konuşturmuş ve ona göre kararı vermiştir. Bunlar parlamentoyu ayağa kaldırdılar. Burası hukukun işlediği Türkiye Cumhuriyeti parlamentosudur.

Belediyeler kimsenin arka bahçesi değildir. Bu ülkenin de belediyelerin de tek sahibi vardır. O da 85 milyonun tamamıdır."

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...