samdan
camii
hayirli-ramazanlar

DEM Parti'den Bahçeli'nin İmralı sözlerine cevap: Nasıl bir çağrı geleceğini bilmiyoruz

Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
DEM Parti'den Bahçeli'nin İmralı sözlerine cevap: Nasıl bir çağrı geleceğini bilmiyoruz
Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

DEM Parti Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Bahçeli'nin bu sabah yaptığı İmralı açıklamasına değindi. Bahçeli'nin "Sorunlar yok sayılarak çözülmez" sözünün önemli olduğunu belirten Bakırhan, "İmralı'dan nasıl bir çağrı geleceğini biz de bilmiyoruz" dedi.

DEM Parti Genel Başkanı Tuncer Bakırhan partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda, Orta Doğu başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde ciddi kaos ve gerilimlerin olduğunu belirtti.

Tuncer Bakırhan
Tuncer Bakırhan

İMRALI'YA NE ZAMAN GİDİLECEK?

Grup Toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakırhan, DEM Parti heyetinin İmralı'ya ikinci defa ne zaman gideceği sorusuna, "Bilmiyoruz, biz de izliyoruz. Umarım en yakın zamanda giderler." cevabını verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "İkinci gidişten sonra o çağrının yapılmasını bekliyoruz." açıklamasının sorulması üzerine Bakırhan, Bahçeli'nin "Sorunlar yok sayılarak çözülmez." sözünün önemli olduğunu belirterek, "İmralı'dan nasıl bir çağrı geleceğini biz de bilmiyoruz. O çağrının gelebilmesi için heyetin gitmesi gerekiyor. O kapıların açılması gerekiyor." dedi.

Bakırhan, bir başka soru üzerine de zemin, şart ve koşullar uygun olursa Bahçeli ve diğer liderlerle görüşme yapabileceklerini söyledi.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Bu sabah partisinin grup toplantısında DEM heyetinin temaslarını değerlendiren Bahçeli, "İmralı ile yapılacak ikinci görüşmede PKK'nın örgütsel faaliyetinin bittiği hiçbir şart sunulmadan açıklanmalıdır. Kesin ve tavizsiz beklentimiz budur" dedi.

Devlet Bahçeli
Devlet Bahçeli
Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...