Demokrat Parti'de 'darbe' depremi! Cemal Enginyurt ve Salih Uzun istifasını duyuracak

- Güncelleme:
Demokrat Parti'de 'darbe' depremi! Cemal Enginyurt ve Salih Uzun istifasını duyuracak
Gündem Haberleri

Demokrat Parti 15. Olağan Kongresi'nde yaşanan adaylık krizinin ardından istifa açıklamaları peş peşe geldi. İzmir Milletvekili Salih Uzun, Cemal Enginyurt ile birlikte partisinden istifa edeceğini duyurdu.

Demokrat Parti'nin "Söz Yeniden Milletin" sloganıyla başlattığı 15. Olağan Kongresi, siyaset gündemine bomba gibi düşen anlara sahne oldu.

Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi İlay Aksoy, Genel Başkan Gültekin Uysal'a karşı adaylığını açıkladı.

Bu sırada Divan Başkanı, Aksoy'un adaylığı ile ilgili bazı delegelerin imzalarını geri çektiğini ve bazı imzaların geçersiz sayıldığını duyurdu.


Demokrat Parti Kurultayı'nda adaylık kavgası: Açık açık darbe yapıldı, demokrasiden zerre nasip almamışlar - 2. Resim

"TAHMİN EDİYORUM YOLLARIMIZI AYIRACAĞIZ"

Adaylığı kabul edilmediği için görevinden istifa eden İlay Aksoy, "Herkes duysun ve bilsin. Bugün bu partide darbe yapıldı. Delegelerin iradelerine ipotek konuldu. Kendilerine 'demokrat' diyenler, demokrasiden zerre miskal nasip almamışlar" dedi.

Öte yandan Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun, Halk TV'de yayınlanan "Sansürsüz" programında Cemal Enginyurt ile birlikte partilerinden istifa edecekler şu sözlerle duyurdu:

"35 yıla yakın bir süredir ilk defa bir parti ile yol ayrımına geldim. Benim için zor bir karar. Evet, ayrılık noktasına geldim. Yarın da inşallah Cemal Enginyurt ile son değerlendirmemizi yaparak tahmin ediyorum yollarımızı ayıracağız."


Demokrat Parti'de 'darbe' depremi! Cemal Enginyurt ve Salih Uzun istifa edecek - 2. Resim

"CHP'YE GEÇECEKLER" KULİSİ

Cemal Enginyurt da konu ile ilgili henüz istifa etmediğini belirterek, "Kulis iddiası. Yarından sonra bakacağız, inşallah" şeklinde konuştu.

Öte yandan, istifası an meselesi olan Enginyurt ve Uzun'la ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Kulis bilgisine göre, merkezde yeni bir parti kurma çalışmaları yürüttüğü bilinen Enginyurt ve Uzun'un CHP'ye de geçebilecekleri öne sürüldü.


Demokrat Parti'de 'darbe' depremi! Cemal Enginyurt ve Salih Uzun istifa edecek - 3. Resim

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...