Ege Denizi'nde 4,7 büyüklüğünde bir deprem daha oldu

Ege Denizi'nde 4,7 büyüklüğünde korkutan bir deprem daha oldu. Saat 20.44 sıralarında meydana gelen deprem, yerin 6,89 kilometre derinliğinde kaydedildi. AFAD, depreme yönelik son dakika verileri paylaştı.
Türkiye ve başta Yunanistan olmak üzere komşu ülkeler, Ege Denizi'nde yaşanan deprem kasırgası ile sarsılıyor. Santorini adasında yaşanan toprak kaymaları nedeniyle insanlar bölgeyi terk ediyor.
Son olarak Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ege Denizi'nde 4,7 büyüklüğünde korkutan bir deprem daha meydana geldiğini duyurdu.
Saat 20.44 sıralarında meydana gelen depremin, yerin 6,89 kilometre derinliğinde hissedildiği belirlendi. Deprem sonrası kısa süreli bir panik yaşanırken, herhangi bir olumsuz duruma rastlanılmadı.
500'ÜN ÜZERİNDE DEPREM OLDU
AFAD verilerine göre, 28 Ocak'tan bugüne kadar Ege Denizi'nde 570'in üzerinde deprem kayıtlara geçti.
Deprem fırtınası şeklinde gelişen bu aktivite sonucunda 1-2 arası 100, 2-3 arası 255, 3-4 arası 182 ve 4-5 arası 33 deprem meydana geldi. Şu ana kadarki depremlerin en büyüğü 4,9 olarak kayıtlara geçti.
Depremler, Santorini Adası'nın yaklaşık 25 kilometre kuzeydoğusunda artış gösterdi ve derinlikleri 5 ila 25 kilometre arasında değişti.