samdan
camii
hayirli-ramazanlar

Ege'de deprem fırtınası sürüyor! 10 dakika aralıklarla peş peşe sallanıyor

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ege'de deprem fırtınası sürüyor! 10 dakika aralıklarla peş peşe sallanıyor
Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ege Denizi'nde 28 Ocak'tan beri yoğunlaşan deprem fırtınası durmuyor. Bölgede son 1 saatte en büyüğü 4,8 olan 4'ün üzerinde tam 8 deprem meydana geldi.

Ege Denizi'nde 28 Ocak'ta başlayan ve halen devam eden deprem fırtınası durmuyor. AFAD, bugüne kadar 400'ü aşkın depremin meydana geldiğini duyurdu. Türkiye'ye en yakın depremin 140 kilometre mesafede gerçekleştiği belirtildi.

Santorini Adası yakınlarında gerçekleşen depremlerin derinlikleri 5 ila 25 kilometre arasında değişiyor. AFAD'ın 3 Şubat'ta yaptığı paylaşıma göre son günlerde bölgede kaydedilen en büyük deprem ise 4.8 şiddetinde.

BİR SAATTE BÜYÜKLÜĞÜ 4'ÜN ÜZERİNDE 8 DEPREM

Deprem fırtınası bölgede tedirginliğe yol açmaya devam ediyor. AFAD, son bir saatte en büyüğü 4,8 büyüklüğünde olmak üzere peş peşe birçok depremin meydana geldiğini duyurdu.

Saat 10.36'da meydana gelen 3,4 büyüklüğündeki depremin ardından bölgedeki sarsıntılar şu şekilde kaydedildi:

Ege'de deprem fırtınası sürüyor! 10 dakika aralıklarla peş peşe sallanıyor - 1. Resim

Ege'de deprem fırtınası sürüyor! 10 dakika aralıklarla peş peşe sallanıyor - 1. Resim

KOMŞUDA OKULLAR TATİL

Yunan bakan, Santorini Anafi, Ios ve Amorgos adalarında okulların 3 Şubat'ta tatil edildiğini duyurdu.

AFAD 3 Şubat'taki paylaşımda 2011-2012 yıllarında da aynı bölgede benzer bir yoğun sismik aktivite yaşandığını hatırlttı.

AFAD "14 ay boyunca süren bu aktivite herhangi bir volkanik hareketliliğe yol açmamıştır" dedi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...