Elazığ'da korkutan deprem! Çok sayıda ilden hissedildi

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Elazığ'da korkutan deprem! Çok sayıda ilden hissedildi
Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Elazığ'ın yanı sıra Malatya, Tunceli, Adıyaman, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep, Erzincan ve Sivas'ta da hissedildi.

Elazığ'dan son dakika bir deprem haberi geldi. Elazığ'ın Sivrice ilçesinde saat 21.09'da 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Korkutan deprem çevre illerden de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) resmi X hesabından yapılan paylaşıma göre deprem, yerin 11.31 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

DEPREM ÇEVRE İLLERDEN HİSSEDİLDİ

Merkez üssü Elazığ Sivrice olan 4,9 büyüklüğündeki deprem, Elazığ'ın yanı sıra Malatya, Tunceli, Adıyaman, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep, Erzincan ve Sivas'ta da hissedildi.

Elazığ
Elazığ

"SAHA TARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM ETMEKTEDİR"

AFAD'dan yapılan ilk açıklamada, "Elazığ ilimizin Sivrice ilçesinde saat 21.09'da meydana gelen ve Malatya ilimizde de hissedilen 4.9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan AFAD'ın, büyüklüğünü 4,9 olarak duyurduğu depremi Kandilli Rasathanesi de 4,9 olarak rapor etti.

BAKAN KURUM: GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da, depreme ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen ve Malatya başta olmak üzere bir çok ilimizde hissedilen 4,9 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şu ana kadar bir olumsuzluk bildirilmemekle birlikte ekiplerimizle gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

VALİLİKLERDEN PEŞ PEŞE AÇIKLAMA

Elazığ Valiliğinden yapılan açıklamada, deprem sonrasında ilde AFAD ve 112 Acil Çağrı Merkezi hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmadığı belirtilerek, bütün birimlerin depremin ildeki etkilerini yakından takip ettiği bildirildi.

Malatya Valisi Seddar Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ilde hissedilen depremden etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Rabb'im afetlerden aziz milletimizi korusun." ifadesini kullandı.

Adıyaman Valiliğinden yapılan paylaşımda deprem nedeniyle ilgili birimlere herhangi bir olumsuz ihbarın ulaşmadığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Başta AFAD olmak üzere yetkili kurumlarımız teyakkuz halinde olup, saha çalışmaları ve taramaları devam etmektedir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

DEPREM BÖLGESİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

Deprem bölgesinden ilk görüntüler de gelmeye başladı. Elazığ'da 4,9 büyüklüğünde meydana gelen depreme düğünde yakalanan bir kadın bayıldı.

Malatya ve çevre illerde de hissedilen depremde vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı. Bazı vatandaşlar tedbir amacıyla sokaklara çıktı.

Elazığ
Elazığ

DEPREM ANI KAMERADA

4,9 büyüklüğündeki deprem, bir oto galerideki güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde depremin etkisiyle araçların şiddetle sallandığı görüldü.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...