Erdoğan'dan Kabine sonrası Kayseri ve sınır ötesi provokasyonlara karşı tepki

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Erdoğan'dan Kabine sonrası Kayseri ve sınır ötesi provokasyonlara karşı tepki
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Erdoğan, Haber

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi iki yeni bakanın katılımıyla Beştepe'de toplandı. Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranının masaya yatırıldığı toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından yaptığı açıklamada Kayseri ve sınır ötesi provokasyonlara karşı tepki gösterdi: "Bayrağımıza uzanan elleri kırmasını biliriz."

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Sağlık ve Çevre Bakanlıklarında yapılan değişimin ardından bugün ilk kez toplandı. 9. yargı paketi ile iç ve dış siyasetteki gelişmelerin yanı sıra yarın açıklanacak TÜFE rakamlarıyla belli olacak memur ve emekli zammının da masaya yatırıldığı toplantı 2 saat 45 dakika sürdü.

Toplantını ardından konuşan Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

YENİ BAKANLARA TEBRİK

"Sözlerimin başında bugün aramıza katılan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevini yürütecek Murat Kurum ile Sağlık Bakanlığı görevini yürütecek Kemal Memişoğlu'nu kutluyorum. Her iki bakanımızın da seleflerinden aldıkları görevleri daha ileriye taşıyacaklarına inanıyorum. Mehmet Özhaseki ve Fahrettin Koca'ya milletimize yaptıkları hizmetten dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte her iki arkadaşımızla yakın temasta olmayı sürdüreceğiz."

Kurban Bayramı'nda yollardaki vatandaşımızın güvenle seyahat etmesi için hareket eden güvenlik birimlerimize teşekkür ediyorum. 

Bu vesileyle yurt içinde ve yurt dışında vazife yapan askerlerimizi kutluyorum.

YANGINLARDA KASIT ÖNE ÇIKIYOR

Diyarbakır ve Mardin'de anız yangını nedeniyle çıkan yangınlarda vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Sadece ormanlarımızı değil ülkemizin akciğerlerini yakan bu yangınlarda ihmalin, kastin öne çıktığını görüyoruz. Bölücü terör örgütünün de yangınları kullandığını geçmişteki tecrübelerimizden biliyoruz.

Milletimizin zararını önlemek için çalışmaları sürdürüyoruz.

YEŞİL VATANI 7/24 İZLİYORUZ

BAYRAKTAR TB2 ile yeşil vatanı 7/24 izliyoruz. Dünyada orman yangınlarıyla mücadelede İHA kullanan iki ülkeden biriyiz. İHA'ların yanı sıra 776 kule ile sürekli takipteyiz. AK Parti döneminde yapılan 4 bin 744 havuz ile yangına karşı uçakların su ihtiyacını karşılıyoruz.

Erdoğan'dan Kabine sonrası Kayseri ve sınır ötesi provokasyonlara karşı tepki - 1. Resim

Bugün itibarıyla 25 bin personel ve 122 bini aşkın gönüllümüz ormanları korumak için fedakarca çalışıyor. Gece gündüz demeden yangınlara karşı cansiperane mücadele eden bütün kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

ORMAN YANGINLARINA KARŞI DAHA FAZLA İTİNA GÖSTERMELİYİZ

Tüm vatandaşlarımızdan yangınla mücadele için daha fazla itina bekliyoruz.

Yaz sıcaklarının artık çok yoğun yaşandığı dönemdeyiz. En ufak ihmal bile çok büyük zararlara yol açıyor.

MUHALEFETE TARIM ELEŞTİRİSİ

Tarım ve Ormancılık konusunda önceki ay çiftçilerimiz ile buluşmamızda tarımın nereden nereye geldiğini rakamlarla ortaya koyduk. Hükümetimizi eleştirenlerin çoğu bilgiden çok ön yargılar ile hareket ediyor. Açıkçası bunlar ne ülkemizi ne de dünyayı takip ediyor. Her mesele gibi tarım konusuna da istismar olarak bakıyor.

TARIM ÜLKEMİZ İÇİN OLDUKÇA STRATEJİK

Seçim meydanlarında bedava traktör vaat edip. Sonrasında biz onu dikkat çekmek için söyledik diyerek işi pişkinliğe vuruyor, milletimizin zihnini bulandırıyorlar. Bunlar seçim meydanlarında dalga konusu yapılacak mesele değildir. Tarım ciddi bir uğraştır. Ülkemiz açısından çok stratejik bir sektördür.

ÇİFTÇİLERE 1 TRİLYONU AŞKIN DESTEK

Hükümet olarak biz de tarımın ciddiyetine uygun olarak yaklaştık. Çiftçi kardeşlerimizin alın terlerini vermeye çalıştık. Son 21 yılda 1 trilyon 364 milyar TL tarım desteği verdi. 2024'te 56 milyar TL destek ödemesi yaptık. Yıl sonunda bu rakam 915 milyar TL'ye çıkacak.

YAŞ ÇAY ALIMINDA PRİMİ BİZ BAŞLATTIK

Yaş çay alım fiyatının yanında destekleme primi verilmesi uygulamasını ilk kez biz başlattık. Üreticimizi korumak için yeni çay fabrikaları yaparak ÇAYKUR'un kapasitesini biz artırdık.

ÇAYKUR'un alım fiyatının üzerinde ürün almasını sağladık.

Erdoğan'dan Kabine sonrası Kayseri ve sınır ötesi provokasyonlara karşı tepki - 2. Resim

SURİYE KRİZİ EN ÇOK BİZİ ETKİLEDİ

Türkiye paylaşım kavgasının merkezinde yer almış bir bölgede. Böyle bir coğrafi bir konumda yer almak ülkemize avantajın yanı sıra tehditleride beraberinde getiriyor. 1. dünya savaşına giden yol bizim bölgemizde döşendi. 2. dünya savaşında da aynı şeyi gördük. 13. yılını tamamlayan Suriye krizi en çok bizim bölgemizi etkiledi.

Rusya-Ukrayna savaşının olumsuz yansımalarına maruz kalan ülkelerin başında biz yer alıyoruz.

İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği soykırıma varan katliamlar bizim yüreğimizi yakıyor. 

Doğu Akdeniz'de ısınan sular en fazla bizi tedirgin ediyor.

NETANYAHU DENİLEN CANİ BÖLGEYİ ATEŞE SÜRÜKLÜYOR

Batılı güçlerin askeri, siyasi desteğini alan İsrail gözünü komşulara dikti. Lübnan'a yönelik saldırıların tehdit dilinin artması bölgemizin geleceği açısından bizi endişelendiriyor. Batı dünyası destek verdikçe, İslam alemi sessiz kaldıkça Netanyahu denen caninin tüm bölgemizi ateşe sürüklemek pahasına işgal politikasına sürdüreceği anlaşılıyor.

Türkiye olarak ilk günden beri buna dikkat çekiyoruz. Gazze meselesinin sadece Gazze ile sınırlı kalmayacağını dile getirdik. Karşımızda devlet adamı vasfının asgari şartlarını dahi karşılamayan, gözü dönmüş, akılını vicdanını kaybetmiş bir katil vardır. Netanyahu'nun saldırganlığı durdurulmadıkça Türkiye dahil bölgedeki hiçbir ülke kendini emniyette hissedemez.

İsrail'in komşusu olan Lübnan ve Suriye dahil tüm ülkeler geçerli. 

Ankara'nın güvenliğini, Kudüs'ün, Ramallah'ın güvenliğinden ayrı göremeyiz. Dış politikada atacağımız adımları da bu gerçekler ekseninde planlıyoruz.

SURİYE'DE KRİZİN ÇÖZÜLMESİ İÇİN ÇOK UĞRAŞTIK

Komşularımızdan başlayarak bölgedeki tüm aktörlerle ilişkilerimizi ilerletmeye çalışıyoruz. Komşumuz Suriye'de 13 yıldan fazla süren 1 milyon insanı etkileyen siyasi krizin çözülmesi için çok uğraştık. Daha fazla kan dökülmesinin önüne geçmeye çalıştık.

Bizim kimsenin toprağında gözümüz yoktur. Suriye'nin toprak bütünlüğünü ve milli birliğinin korunması Türkiye'nin de önceliğinde.

DEAŞ'le birlikte güney sınırlarımızda PKK'ya kurdurtulmak istenen terör devletine en ağır darbeyi biz indirdik.

KAYSERİ'DE AYNI KAOS PLANLARI TEZGAHLANDI

Komşu olarak biz istikrarsız, terör örgütlerinin cirit attığı değil, güçlü bir Suriye görmek istiyoruz.

Kamu düzeninin çiğnenmesine eyvallah demeyeceğiz. Biz sokaklar üzerinden kotarılan kaos planlarına bağışıklık kazanmış bir milletiz. 

Geçmişte etki ajanları ve provakatörler eliyle ülkemize hangi bedellerin ödetildiğini hatırlıyoruz.

Kayseri'de son derece iğrenç, rezil bir taciz vakası üzerinden aynı kaos planı tezgahlandı. Bu oyunun ikinci perdesi ise Suriye'nin kuzeyindeki Türk çıkarlarına karşı sahnelendi.

OYUNU DA FİGÜRANLARI DA İYİ BİLİYİORUZ

Bölücü terör artıkları ve işbirlikçileri tarafından tezgahlanan bu oyunu kimin yazdığını, kimlerin figüranlık yaptığını çok iyi biliyoruz. Allah'ın izniyle ne biz ne milletimiz ne de Suriyeli kardeşlerimiz bu oyuna düşmeyeceğiz.

BAYRAĞIMIZA UZANAN ELLERİ KIRMASINI BİLİRİZ

Bayrağımıza uzanan mülevves elleri kırmasını bildiğimiz gibi, mazlumlara uzanan mülevves elleri de kırmasını biliriz. Polisimize saldıran, iş yerleri ve evlere saldıran 474 provokatör gözaltına alındı. Suriye Geçici Hükümeti, Bayrağımıza yapılan saldırıyı en sert şekilde kınadığını kamuoyuna ilan etmiştir. Kirli elleri ortaya çıkaracağız.

Tekrar ediyorum, bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Egemenliğinde gözümüz yok.

MUHALEFETE ERKEN SEÇİM CEVABI

Türkiye özellikle ekonomiye ilave yük oluşturan seçim maratonunu 31 akşamı sandıkların kapanmasıyla tamamlamıştır. 14-28 Mayıs'ta yasama ve yürütmede son sözü söyleyen milletimiz, 31 Mart'ta da yerel yönetimlerde kimleri başında görmek istediğini göstermiştir. 

Yeni hükümet sisteminde 'erken seçim' diye bir kavram da yoktur. Bunun yerine Cumhurbaşkanı ve Meclisin seçimlerin yenilenmesi kararı alması vardır. Muhalefetin birçok alan gibi burada da Türkiye'yi geriden takip ettiği anlaşılıyor.

MİLLİLER BU MAÇI KAZANARAK ŞAMPİYONLUK YOLUNA DEVAM EDECEK

"A Milli Futbol Takımımıza başarılar diliyorum. Bizim çocukların bu kritik maçı kazanarak, şampiyonluk yolculuklarını kararlılıkla sürdüreceğine inanıyorum. Rabbim ayaklarına taş değdirmesin, yolları ve bahtları açık olsun"

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...