Enes Güran'dan "Narin, annenle amcanı görmüş olabilir mi?" sorusuna cevap
Diyarbakır'da canice öldürülen Narin Güran soruşturmasında itirafçı Nevzat Bahtiyar'ın ardından ağabey Enes Güran'ın sorgusu başladı. Mahkeme başkanı Enes Güran'a "Narin, annenle amcanı mı gördü?" dedi. İşte Güran'ın cevabı ve tüm ifadesi.
Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin tutuklu 4 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.
Duruşmada, tutuklu sanıklar amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes Güran ile Narin'in cansız bedenini Eğertutmaz Deresi'ne sakladığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar ve avukatları hazır bulundu. İtirafçı Bahtiyar'ın ardından ağabey Enes Güran'ın sorgusuna başlandı.
"NARİN'İ EN SON KURSA GİDERKEN GÖRDÜM"
Güran, "Malatya’dan geldim. Ayın 20’sinde eve geldim. Ertesi sabah 07.30’da uyandım. Annemi, Muhammet’i, Eren’i gördüm. Babam Arif Güran aşağı indiler. Muzaffer Güran bize eşlik etti. Daha sonra babam ve Muzaffer Batman’a gitti. Daha sonra Narin, Muhammet, Enes ve ben evdeydik. Annemin evden çıktığını fark ettim. Saat geç olunca annemi aradık, yemek hazırladı. Narin yanıma geldi. Ben sosyal medyadaydım. Narin anneme dedi ki 'Saat 13.00 oldu, camiye gideceğim.' Daha sonra Narin’i görmedim. Koltukta uzanıp yattım. Uyku esnasında biri beni aradı Malatya’dan, saat 16.00 sıralarında annemi ve Hediye’yi gördüm. 'Hoş geldin' dedim. Sonra dışarı çıktım." dedi.
"ESRAR MI İÇİYORDUN SİGARA MI?"
Akşam üzeri saat 17.30'da eve döndüğünü söyleyen Enes Güran, "Telefonla oynuyordum, annem abimi aramam gerektiğini söyledi. Geç geleceklerini söylediler. Sonra arkadaşlarımla sigara içiyordum." dedi.
Mahkeme Başkanı, "Esrar mı, sigara mı? Diyarbakır’da esrara da düz sigara deniyor." derken Enes Güran ise "Hayır, sigara içiyorduk." cevabını verdi.
"HOŞ OLMAYAN GÖRÜNTÜ İÇERİSİNDE OLDUĞUN İDDİA EDİLİYOR"
Hakim: Senin hoş olmayan bir görüntü içerisinde olduğun iddia ediliyor.
Enes Güran: Hayır, kesinlikle öyle bir şey yok.
Hakim: Salim’in kızlarıyla aranda sorun var mı?
Enes Güran: Hayır.
Hakim: Onlarla bir ilişkiye girdin mi?
Enes Güran: Hayır.
"NARİN, ANNENLE AMCANI MI GÖRDÜ?"
Hakim: Narin, anneni ve amcanı öyle görmüş olabilir mi?"
Enes Güran: Sayın hakim, o benim annem, bu şekilde sormanız çok kötü.
Hakim: Haklısın, özür dilerim. Gerçeği ortaya çıkarmaya çalışıyorum.
"ISIRIK" AÇIKLAMASI
Mahkeme Başkanı, Enes’e "Enes, sıcağı sıcağına kolunu ısırdıysan, cezaevinde neden kolunu ısırmadın?" dedi. Güran ise "Çünkü babamın beni merak ettiğini biliyordum, böyle görmesini istemedim." cevabını verdi.
TARTIŞMA ÇIKTI
Enes Güran’ın avukatı iddianamedeki baz verilerini kabul etmediklerini söyledi. Savcı ve Enes Güran’ın avukatı arasında baz kayıtları üzerinden tartışma çıktı. Diyarbakır Barosu avukatları, Enes Güran’ın sorgusunun kesildiğini ve düşünmek için zaman kazandığını ifade ederek duruma tepki gösterdi.
Mahkeme Başkanı, tartışmanın ardından Enes’e dönerek, “Ben Diyarbakırlı değilim. Sen benim babamın oğlu değilsin. Sana da Nevzat’a da eşit davranıyorum." dedi.
DURUŞMAYA ARA VERİLDİ
Enes Güran'ın sorgusunun ardından duruşmaya 1 saat ara verildi. Duruşma, ara sonrasında Yüksel Güran’ın savunması ile devam edecek.