Erdoğan ve Barzani'den kritik görüşme! Masada Kerkük ve terörle mücadele var
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu kapsamındaki görüşmelerinde, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani'yi kabul etti. Erdoğan, Kuzey Irak'ta hükümet kurma sürecinin bir an önce tamamlanmasının bölgenin istikrarı için önem arz ettiğini, Kerkük'teki durumun da Türkiye tarafından yakından izlendiğini ifade etti.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından, Erdoğan ile Barzani'nin, Antalya Diplomasi Forumu kapsamındaki görüşmesinin ardından açıklama yapıldı.
IKBY BAŞKANI İLE GÖRÜŞÜLDÜ
Açıklamaya göre, görüşmede Türkiye-Irak ilişkileri ve IKBY ile işbirliğinin yanı sıra bölgesel ve küresel konular ele alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Kuzey Irak'ta hükümet kurma sürecinin bir an önce tamamlanmasının bölgenin istikrarı için önem arz ettiğini, Kerkük'teki durumun da Türkiye tarafından yakından izlendiğini ifade etti.
Erdoğan, terör örgütleriyle mücadelede Türkiye ile bölgesel yönetimin dayanışmasının önemli olduğunu, Türkiye'nin Kalkınma Yolu projesinden Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin de azami ölçüde faydalanmasını istediğini belirtti.
BÖLGESEL KONULAR ELE ALINDI
İletişim Başkanlığı'nın X paylaşımında şu ifadelere yer verildi:
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu için Türkiye’de bulunan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani’yi kabul etti.
Görüşmede Türkiye-Irak ilişkileri ve IKBY ile iş birliği, bölgesel ve küresel konular ele alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Kuzey Irak’ta hükümet kurma sürecinin bir an önce tamamlanmasının bölgenin istikrarı için önem arz ettiğini, Kerkük’teki durumun da Türkiye tarafından yakından izlendiğini ifade etti.
Cumhurbaşkanımız, terör örgütleriyle mücadelede Türkiye ile bölgesel yönetimin dayanışmasının önemli olduğunu, Türkiye’nin Kalkınma Yolu projesinden Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin de azami ölçüde faydalanmasını istediğini belirtti.