CANLI ANLATIM

Erdoğan NATO liderler zirvesinde! Basın açıklaması bekleniyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sondakika, Haber, Ayrıntı, Haber

Gündem Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamındaki Müttefik ve Ortak Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'na katıldı. Erdoğan toplantının ardından devlet başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştiriyor. NATO liderleri NATO-Ukrayna Konseyi Oturumu başladı. Erdoğan'ın katıldığı oturumda, Zelenskiy ile Stoltenberg ortak basın açıklaması yaparak Putin'i hedef aldı. Öte yandan Erdoğan'ın basın açıklaması yapması bekleniyor.

Canlı Anlatım Özeti
  • STOLTENBERG'TEN PUTİN'İ ÇILDIRTACAK SÖZLER
  • UKRAYNA KONSEYİ OTURUMU BAŞLADI
  • İNGİLİZ BAŞBAKANLA BİR ARADA!
  • ZELENSKİY'DEN TÜRKİYE MESAJI
  • MACRON İLE KRİTİK TEMAS!
  • ERDOĞAN-ZELENSKİY GÖRÜŞMESİ!
  • GÖZLER BİDEN'IN PERFORMANSINDA!
  • ERDOĞAN TOPLANTIYA KATILDI

11.07.2024 22:10

STOLTENBERG'TEN PUTİN'İ ÇILDIRTACAK SÖZLER

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Zirvesi kapsamında basın toplantısı düzenledi. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Ukrayna'nın "geri çevrilemez" bir yola giren NATO üyeliğini destekleyeceğini ifade etti.

Ukrayna'nın uluslararası hukuk uyarınca meşru müdafaa hakkı bulunduğunun altını çizen Stoltenberg, "NATO müttefiklerinin de Ukrayna'nın meşru müdafaa hakkını çatışmaya dahil olmadan destekleme hakkı var" diye konuştu. Stoltenberg, meşru müdafaa hakkı uyarınca Ukrayna'nın "saldırgan olan Rusya'da" askeri hedefleri vurma hakkı bulunduğunu kaydetti.

Erdoğan NATO liderler zirvesinde! Ukrayna Konseyi Oturumu başladı - 1. Resim


11.07.2024 22:00

UKRAYNA KONSEYİ OTURUMU BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin başkenti Washington'daki Walter E. Convention Center'da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ndeki temaslarına devam ediyor. Erdoğan, zirve kapsamında düzenlenen NATO-Ukrayna Konseyi Oturumu'na katıldı.

Oturumun başında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir süre görüştü. Erdoğan, oturum öncesinde ayrıca Çekya Cumhurbaşkanı Petr Pavel, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve Hollanda Başbakanı Dick Schoof ile ayrı ayrı ayak üstü sohbet etti.

Erdoğan NATO liderler zirvesinde! Ukrayna Konseyi Oturumu başladı - 2. Resim


11.07.2024 21:27

İNGİLİZ BAŞBAKANLA BİR ARADA!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği ABD'nin başkenti Washington DC'de temaslarına devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Keir Starmer'ı kabul etti. Görüşmede, Türkiye ve İngiltere ikili ilişkilerinin yanı sıra bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, yeni dönemde Türkiye ile İngiltere ilişkilerin her alanda geliştirilmesi için yeni adımlar atabileceğini, ilişkilerdeki olumlu seyrin artarak devamını arzu ettiklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer'ı yeni görevi için bir kez daha kutladı.

Erdoğan NATO liderler zirvesinde! Toplantı sonrası peş peşe görüşmeler - 1. Resim


11.07.2024 20:40

ZELENSKİY'DEN TÜRKİYE MESAJI

ABD'de NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamındaki Müttefik ve Ortak Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Türkiye hakkında mesaj verdi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Türkiye'de gıda güvenliği ve denizcilik konferansı düzenleyeceğiz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan NATO liderler zirvesinde! Toplantı sonrası ikili görüşmeler başladı - 1. Resim


11.07.2024 20:21

MACRON İLE KRİTİK TEMAS!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi sebebiyle bulunduğu Washington'daki temasları kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi. Görüşmede Türkiye ile Fransa ikili ilişkileri, Ukrayna-Rusya savaşı, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarıyla bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Fransa ilişkilerinin her alanda artırılmasının önemini ifade ederken Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecinin canlandırılmasının gerekli olduğunu, Türkiye'nin bu konuda desteklenmesinin beklendiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in ateşkes konusunda Batılı ülkeler tarafından teşvik edilmesinin bölgesel ve küresel barışa katkı sağlayacağını, Fransa'nın da bu noktada somut adım atmasının yararlı olacağını söyledi. 

Erdoğan NATO liderler zirvesinde! Toplantı sonrası ikili görüşmeler başladı - 1. Resim

11.07.2024 19:15

ERDOĞAN-ZELENSKİY GÖRÜŞMESİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir araya geldi. Görüşmede Ukrayna-Rusya savaşının seyri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye’nin Ukrayna-Rusya savaşının adil bir barışla sonuçlanması için gayretlerine devam ettiğini, Karadeniz Tahıl Girişimi’nin yeniden canlandırılması için de çalışmalara başlandığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin barışa zemin oluşturmak adına arabuluculuk dahil her türlü girişime hazır olduğunu da belirtti.

Erdoğan NATO liderler zirvesinde! Toplantı sonrası kritik görüşme yapıldı - 1. Resim


11.07.2024 19:05

GÖZLER BİDEN'IN PERFORMANSINDA!

Washington'da son gününe giren NATO Zirvesi'nde, gözler bugün rakibi Donald Trump'la zayıf münazara performansının ardından baskı altında olan ABD Başkanı Joe Biden'ın düzenleyeceği basın toplantısına çevrildi. Biden, bugün yerel saatle 18.30 civarında NATO Zirvesi kapsamında basının karşısına çıkacak. 

Demokratların 2024 başkanlık seçimleri için aday olan Biden'ın "kenara" çekilmesi yönünde çağrıları arttı. Biden'a açıkça "yarıştan çekil" çağrısı yapan ilk Demokrat, Senatör Welch oldu. Halihazırda Demokratlardan Biden'a "çekil" çağrısı yapanların sayısı 9'a yükseldi.  Biden ise farklı yerlerde yaptığı açıklamalarda yarıştan çekilmeyeceğini açık şekilde vurguladı.

Erdoğan NATO liderler zirvesinde! Toplantı sonrası kritik görüşme yapıldı - 2. Resim


11.07.2024 18:45

ERDOĞAN TOPLANTIYA KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği ABD'nin başkenti Washington'da temaslarına devam ediyor. Sabah saatlerinde zirvenin yapıldığı Walter E. Convention Center'a gelen Erdoğan, zirve kapsamında Müttefik ve Ortak Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'na katıldı.

Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı öncesinde bazı liderlerle sohbet etti.

Erdoğan NATO liderler zirvesinde! Toplantı sonrası kritik görüşme yapıldı - 3. Resim


Yer: ABD

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...