Fatih Atik'ten 'ön seçim' kulisi! Sürpriz rakibi yarıştan çekildi, işte İmamoğlu'nun yeni hedefi
CHP Parti Meclisi, Cumhurbaşkanlığı için ön seçim kararı aldı. Mansur Yavaş ön seçime katılmayacağını açıklarken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun karşısına eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığı ile bilinen Vahap Seçer'in çıkması bekleniyordu. TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik, Vahap Seçer'in ön seçimde aday olmaktan vazgeçtiğini duyurdu. Atik aynı zamanda İmamoğlu'nun bir sonraki hedefini açıkladı.
Yerel seçimlerde ele edilen başarının hemen ardından, Türkiye'yi erkenden bir kez daha seçim atmosferine sokmak isteyen CHP'de kılıçlar çekildi. Şaibeli kongre soruşturmasıyla çalkalanan CHP, Cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere ön seçime gidiyor. Muhalefetin en kuvvetli adaylarından Mansur Yavaş ön seçime katılmayı reddederken, İmamoğlu'nun rakibi olması beklenen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de yarıştan çekildi.
TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik, CHP kulislerinde konuşulan İmamoğlu'nun yeni hedefini açıkladı.
CHP'DE ÖN SEÇİM KARARI
CHP Parti Meclisi oy çokluğu ile ön seçim yapılmasına karar verdi. Parti Meclisi, ön seçimin tarihinin belirlenmesi için MYK'ya yetki verdi. CHP lideri Özgür Özel başkanlığında toplanan MYK zirvesinde aday kriterleri ve tarih ele alındı. CHP lideri Özel, Meclis'teki TBMM Grup Toplantısı'nda detayları açıklayacak.
MANSUR YAVAŞ 3'LÜ ZİRVEDE NET TAVRINI KOYDU
Ön seçim kararına en baştan beri karşı çıkan ABB Başkanı Mansur Yavaş bugün yapılacak bir seçime katılmama kararı aldığını açıkladı.
Yavaş, CHP lideri Özgür Özel'in başkanlığında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı 3'lü zirvede "Ön seçime karşı olmadığını ancak kendisinin de bu ön seçime katılmayacağını" söyledi.
İMAMOĞLU'NUN SÜRPRİZ RAKİBİ DE YARIŞTAN ÇEKİLDİ
TGRT Haber Ankara Temsilcisi gazeteci Fatih Atik, bugün ön seçimde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in de yarışacağını söylemişti. Medya Kritik programında CHP kulislerindeki son bilgileri aktaran Fatih Atik, Vahap Seçer'in ön seçime katılmaktan vazgeçtiğini duyurdu.
Atik, "Ön seçimde cumhurbaşkanı adayı olması beklenen, CHP'nin önemli belediye başkanlarından Vahap Seçer. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in adı da cumhurbaşkanı adayı olarak CHP kulislerinde geçiyordu. Kendisi Kılıçdaroğlu'na yakın bir isimdi. Buradan duyuralım. Vahap Seçer ön seçime girmiyor. Vahap bey, ön seçimde aday olmayacak. Vahap bey aday çokluğu partiyi ayrıştırır diyerek ön seçime karşı olduğunu açıkladı" dedi.
İMAMOĞLU TEK ADAY MI OLACAK?
Mansur Yavaş ve Vahap Seçer'in ön seçime katılmama kararının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tek aday mı olacağı sorusu gündeme geldi. Fatih Atik, "İmamoğlu tek aday olmayacaktır. İmamoğlu tek aday olarak ön seçime girerse yıpranır. İmamoğlu’nun karşısına siyasette çok kullanılan bir tabir vardır "tavşan aday" tabiriyle bir aday çıkarılması düşünülüyor. Bu şekliyle ön seçim gerçekleşecektir" diye konuştu.
İMAMOĞLU'NUN BİR SONRAKİ HEDEFİ ÖZGÜR ÖZEL
Fatih Atik, Ankara kulislerinde İmamoğlu'nun bir sonraki hedefini açıkladı. Atik, "İmamoğlu ön seçimden sonra CHP'nin adayı olarak en önemli figür olacaktır. Partinin söylemini, vaatleri de kendisi belirleyecektir. Özel bundan sonra nasıl bir siyaset izleyecek? Göreceğiz. Ankara kulislerinde konuşulan senaryolardan bir tanesi de şu: Mansur Yavaş'ı adaylıktan uzaklaştıran Ekrem İmamoğlu'nun ikinci hedefi Özgür Özel olacaktır." ifadelerini kullandı.
MANSUR YAVAŞ ŞİMDİ NE YAPACAK?
Fatih Atik, Mansur Yavaş'ın CHP'den ayrılıp ayırılmayacağı konusunda da değindi: "Ön seçim yapılacak ve Mansur Yavaş yarışa girmeyecek. Buradan büyük bir ihtimalle Ekrem İmamoğlu çıkacak. Mansur Yavaş'ın bundan sonra oyun planını da göreceğiz. CHP'den kesinlikle ayrılmayacak. Mansur Yavaş adaylıktan da kesinlikle geri adım atmış değil."