Irak'ın kuzeyine hava harekatı! Terör örgütüne ait 25 hedef imha edildi

Editör:
- Güncelleme:
Irak'ın kuzeyine hava harekatı! Terör örgütüne ait 25 hedef imha edildi
Gündem Haberleri

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde Gara, Kandil ve Asos bölgelerinde hava harekatı düzenlendiğini duyurdu. MSB, terör örgütü PKK'ya ait 25 hedefin imha edildiğini bildirdi. Saldırıda aralarında üst düzey teröristlerinde olduğu çok sayıda PKK'lı terörist öldürüldü.

Mehmetçik, sınır ötesi harekatlar ile terör örgütü PKK'ya nefes aldırmıyor. Bugün 15 PKK'lı teröristin etkisiz hale getiren Türk askeri, Irak'ın kuzeyinde yeni bir operasyona daha imza attı. Türk savaş uçakları, Gara, Kandil ve Asos bölgelerindeki terör örgütüne ait 25 hedefi imha etti.

TERÖSİTLERİN İNLERİ BAŞLARINA YIKILDI

"Pençelerimizle teröristlerin inlerini paramparça ediyoruz!" notuyla aktarılan operasyonda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

ÜST DÜZEY TERÖRİSTLER DE VAR

MSB'den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
 
"PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak'ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak'ın kuzeyinde bulunan Gara, Kandil ve Asos bölgelerindeki terörist hedeflerine 26 Temmuz 2024 tarihinde hava harekâtı icra edilmiş, icra edilen hava harekâtıyla Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, depo ve terör örgütünün kullandığı tesislerden oluşan 25 hedef imha edilmiştir.
 
İcra edilen bu harekâtta, azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

SON TERÖRİST ÖLDÜRÜLÜNCEYE KADAR...

Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de
ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.
 
Bu harekât sırasında; masum insanların, dost unsurların, tarihî ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır."
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...