samdan
camii
hayirli-ramazanlar

İş kazası geçiren genç 12 ameliyatla sağlığına kavuştu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İş kazası geçiren genç 12 ameliyatla sağlığına kavuştu
Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İş kazası sonrası ağır yaralanan 27 yaşındaki V.İ. isimli hasta, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki 12 başarılı ameliyatla eski sağlığına kavuştu.

Dr. Aydın, V.İ.'nin iş kazası sonucu Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine uyluk, genital ve kalça bölgelerinde geniş, kirli ve derin doku yaralanmalarıyla getirildiğini söyledi.

İlk olarak ekip halinde hastayı ameliyata aldıklarını ifade eden Dr. Aydın, "Öncelikle hastanın kirli dokularını temizlemek için debridman operasyonları gerçekleştirdik. Ardından doku rekonstrüksiyonları ile yaralı bölgeleri hastanın kendi dokularıyla onardık. Bu süreçte toplamda 12 ameliyat gerçekleştirdik" dedi.


İş kazası geçiren genç 12 ameliyatla sağlığına kavuştu - 1. Resim

"UYLUK VE BACAĞIN KESİLMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN..."

Tedavi sürecinin zorlu geçtiğini belirten Dr. Aydın, “Hastamızın kan değerleri oldukça düşüktü. Normal bir insanın değerlerinin üçte birine kadar düşen bu durum, kanama riskini ciddi şekilde artırıyordu. Özellikle femoral arterdeki kanama riskini önlemek için flep cerrahisi uygulamak zorunda kaldık. Amacımız, hastayı hayatta tutmak, uyluk ve bacağın kesilmesini önlemek ve tüm yaralı dokuları onarmaktı. İki aylık süreç sonunda tüm hedeflerimize ulaştık ve hastamız şu an iyi durumda” diye konuştu.

Batman'da bir iş yerinde çalıştığı sırada makineyi temizlemek istediği esnada, arkadaşının kazaen makinenin düğmesine basması ile ağır yaralanan V.İ. yaşadığı olayı şöyle anlattı:
"Çalıştığım iş yerinde makineyi temizlemeye çalışıyordum. Arkadaşım yanlışlıkla makinenin düğmesine basınca ayağım ciddi şekilde yaralandı. Sonrasında beni hastaneye götürdüler. Doktorların sayesinde sağlığıma kavuştum şu an plastik cerrahi servisinde yatmaktayım”.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...