Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde bir akaryakıt istasyonunun yanına askeri helikopter düştü. Feci kazada, biri Havacılık Okul Komutanı Tuğgeneral İsa Baydilli olmak üzere 6 personel şehit oldu.
Canlı Anlatım Özeti
ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
ŞEHİT SAYISI 6'YA YÜKSELDİ
MSB'DEN AÇIKLAMA VAR
1 ASKER AĞIR YARALI
ŞEHİT SAYISI 5 OLDU
4 PERSONEL ŞEHİT OLDU
ISPARTA'DA FECİ OLAY
09.12.2024 15:15
ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU
Kazada şehitlerin, Tuğgeneral İsa Baydilli (52), Astsubay Kıdemli Çavuş Hüseyin İpek (26), Teğmen Mustafa Atakan Dut (24), Teğmen Tunahan Dağlı (24), Teğmen Ceyhun Kalyoncu (25) ve Astsubay Çavuş Taha Nergis (24) olduğu öğrenildi.
09.12.2024 13:00
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Kazanın ardından şehit olan askerlerin naaşları olay yerindeki enkazdan çıkarılarak Isparta Şehir Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Kazanın nedeni hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenilirken bölgede güvenlik önlemleri artırıldı.
09.12.2024 12:30
🔴ŞEHİT SAYISI 6'YA YÜKSELDİ
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), "Isparta’da meydana gelen helikopter kazasında ağır yaralı olarak hastaneye sevk edilen personelimiz kurtarılamayarak şehit olmuştur." açıklamasını yaptı.
09.12.2024 12:21
"MEKANIN CENNET OLSUN KOMUTANIM"
Gazeteci Ceylan Sever de kazada şehit olan Tuğgeneral Baydilli ile ilgili şu düşüncelerini X hesabından paylaştı:
"Isparta’da iki helikopterin havada çarpışması sonucu aralarında Havacılık Okul Komutanı Tuğgeneral İsa Baydilli’nin de olduğu 5 asker şehit oldu. Paşamızla Kahramanmaraş Depremi sonrasında İncirlik Havaüssü’nde kurulan koordinasyon merkezinde tanışmıştım. Günlerdir uykusuz, yorgun olmasına rağmen dik duruyor ve hava araçlarını sahaya yardım ulaştırmak için koordine etmeye çalışıyordu. Ben de o çalışmaları gözlemlemeye gitmiştim. Çok otoriter, sert ve aynı zamanda kibar gerçek bir askerdi. Mekanın cennet olsun komutanım."
Şehit Tuğgeneral İsa Baydili
09.12.2024 12:12
MSB'DEN AÇIKLAMA VAR
Kazayla ilgili açıklama yapan MSB şu ifadeleri kaydetti:
Isparta’da eğitim uçuşu yapan bir adet UH-1 tipi helikopterimiz kaza kırıma uğramış, 5 personelimiz şehit olmuştur. Kazada 1 personelimiz de ağır yaralanmış ve derhâl hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır.
Şehitlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı, yaralı personelimize de acil şifalar diliyoruz.
09.12.2024 12:09
1 ASKER AĞIR YARALI
Isparta Valisi Abdullah Erin, eğitim uçuşu sırasında düşen helikopterde 1 askerin de ağır yaralandığını bildirdi.
09.12.2024 11:51
ŞEHİT SAYISI 5 OLDU
Vali Erin kazada eğitim komutanı paşanın da şehit olduğunu duyurdu.
Başka personelin olup olmadığı da araştırılıyor. Isparta Belediye Başkanı kazayla ilgili "Helikopter personel sayısı bilinmiyor" dedi.
09.12.2024 11:36
4 PERSONEL ŞEHİT OLDU
Isparta Valisi Abdullah Erin 4 personelin şehit olduğunu duyurdu. Vali Erin, bir personelin ise kayıp olduğunu açıkladı.
09.12.2024 11:25
ISPARTA'DA FECİ OLAY
Korkunç olay Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde yaşandı.
Askeri helikopter henüz bilinmeyen bir nedenle akaryakıt istasyonunun yanına düştü. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.