İsrail, Lübnan'ı vurdu! Dışişleri'nden kınama geldi

Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail, Lübnan'ı vurdu! Dışişleri'nden kınama geldi
Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail ordusu, kasım ayındaki ateşkesten bu yana ilk kez Beyrut'a hava saldırısı düzenledi. Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in düzenlediği hava saldırılarını kınarken, yapılan açıklamada "Uluslararası toplum, İsrail'in bölgede kalıcı bir çatışma ortamı oluşturma çabalarına karşı birlik içinde hareket etmelidir." denildi.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'a saldırısına ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

"İsrail'in, ateşkes anlaşmasını ihlal ederek Lübnan'a gerçekleştirdiği hava saldırılarını kınıyoruz." ifadeleri kullanılan açıklamada, Lübnan halkına olan desteğin yinelendiği belirtildi.

Açıklamada saldırıların, İsrail'in uluslararası hukuka itibar etmediğini ve bölgenin güvenlik ve istikrarına tehdit olmayı sürdürdüğünü bir kez daha gösterdiği vurgulanarak, "Uluslararası toplum, İsrail'in bölgede kalıcı bir çatışma ortamı oluşturma çabalarına karşı birlik içinde hareket etmelidir." değerlendirmesinde bulunuldu.

İSRAİL, 4 AY SONRA İLK KEZ BEYRUT'U VURDU

Ülkenin kuzeyine roketler fırlatıldığını öne sürerek Lübnan'ın güneyini bir dizi hava saldırısıyla hedef alan İsrail ordusu, 4 ay sonra ilk kez dün başkent Beyrut'u da hedef almıştı.

İsrail savaş uçaklarının gerçekleştirdiği bu saldırı, 27 Kasım 2024'te yürürlüğe giren ateşkesten sonra Beyrut'a düzenlenen ilk bombardıman olmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...