İstanbul, Ankara ve İzmir'e hafta sonu uyarısı! 'Arabanızı yıkamayın, cam silmeyin'

Mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar hafta sonu yurt genelinde devam edecek, üç büyük kente ise 'çamur' yağacak. Araba yıkanmaması, camların silinmemesi belirtilirken, İstanbul dahil birçok kentte sağanak beklendiği ifade edildi.
Kış mevsimi sona erdi, baharın ilk günü 'çamur yağmuru' uyarısı geldi. Hafta sonu sağanak beklenen 3 büyük kentte Afrika tozlarının etkisiyle çamur yağacak.
"MEYVE, SEBZELERİ MUTLAKA YIKAYIP YİYİN"
Sosyal medyada hava durumuna dair değerlendirmeler ve gelişmeler paylaşan Hava Forum hesabı, 'Afrika katkılı çamur yağmuru' beklendiği belirtti.
Paylaşımda, "Cumartesi günü İstanbul, Ankara, İzmir ve çevre illerde aralıklarla Afrika katkılı çamur yağmuru bekleniyor. Araba yıkamayın, cam silmeyin. Dalından meyve/sebze koparıp yiyecekseniz mutlaka yıkayıp yiyin" ifadesi kullanıldı.
BU GECE BAŞLIYOR, CUMARTESİ DE SÜRECEK
Bir sonraki paylaşımda ise bir harita yer aldı. Açıklamada ise "Afrika tozları genel olarak coğrafyamıza doğru yöneliyor. Şu sıralar Ege ve Marmara'da toz var. Geceden itibaren ve cumartesi ara ara çamur yağacak" dendi.
"İSTANBUL'DA YAĞMUR VAR"
Öte yandan NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan hava durumu ile ilgili yaptığı son değerlendirmesinde İstanbul'da yağış beklendiğini belirtti.
Çalışkan, şu ifadeleri kullandı: "Cumartesi günü İstanbul başta olmak üzere İzmir, Antalya, Konya, Kayseri, Nevşehir, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Karabük’te yağış bekleniyor. Aynı gün akşam saatlerinde Adana’da da sağanak yağış bekleniyor. Pazar günü ise rüzgarın yön değiştirmesiyle sıcaklıklarda 4-5 derece düşüş olacak.
Aynı gün Bursa, Ankara, Konya ve Kayseri’de kısa süreli yağış geçişleri yaşanması bekleniyor. İstanbul’da pazar günü hava bulutlu olacak."