İstanbul Emniyet Müdürlüğü duyurdu, görevden uzaklaştırıldı! Görüntüleri sosyal medyaya düşmüştü...
İstanbul Esenyurt'ta trafikte tartıştığı bir sürücüye hakaret edip, tehditler savuran polis memurunun görüntüleri sosyal medyaya düştü. Görüntülerin ardından harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü, memurun görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.
Dün meydana gelen olayda Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurları M.C.Y. ve R.Ö., trafikte bir araç sürücüsü ile tartışıp küfür ve hakaretlerde bulundu.
GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYAYA DÜŞTÜ
Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili inceleme başlattı.
POLİS GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
Yapılan inceleme sonunda polis memurları hakkında idari soruşturma başlatılırken, M.C.Y. isimli polis memuru görevden uzaklaştırıldı.
EMNİYETTEN AÇIKLAMA GELDİ
Olaya ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü sosyal medyadan açıklama yayınladı. Açıklamada, "Esenyurt ilçesinde meydana gelen ve bazı basın yayın organları ile sosyal medyada paylaşılan görüntülerle ilgili olarak; İstanbul Emniyet Müdürlüğünce olayda yer alan polis memurları ile ilgili derhal inceleme başlatılmıştır. Yapılan inceleme sonucunda; Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurları M.C.Y. ve R.Ö.'nün, bir sürücü ile tartıştığı ve polislik mesleğine yakışmayacak biçimde davrandıkları tespit edilmiştir. Olayla ilgili olarak her iki polis memuru hakkında idari soruşturma başlatılmış, M.C.Y. isimli polis memuru görevden uzaklaştırılmıştır." ifadeleri kullanıldı.