İstanbul Pendik'teki Aydos Ormanı'nda korkutan yangın! Alevler saatler süren mücadele sayesinde kontrol altına alındı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

İstanbul'un Pendik ilçesindeki Aydos Ormanı'nda öğlen saatlerinde yangın çıktı. Alevlere müdahale için bölgeye sevk edilen hava ve kara araçları saatler boyunca yoğun mesai harcadı. Aydos Ormanı'ndaki yangında alevler yerleşim yerlerine ulaşmadan kontrol altına alındı. İstanbul Valiliği 4 hektarlık alanın etkilendiğini ve soğutma çalışmalarının başladığını duyurdu.

İstanbul Pendik'teki ünlü Aydos Ormanı'ndan çıkan yangın nedeniyle alevler gökyüzüne yükseliyor. Pendik'teki ormanlık alanda çıkan yangına müdahale etmek için itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi.

İstanbul Pendik'teki Aydos Ormanı'nda yangın çıktı! Alevler korkutucu derecede ilerliyor - 1. Resim

AYDOS ORMANI'NDA YANGIN

Ekiplerin yangına müdahalesi uzun süre devam etti. Öte yandan yangın söndürme helikopteri de havadan söndürme çalışmalarına destek verdi.

Anbean takip edilen yangında alevlerin Pendik'teki yerleşim yerlerine doğru ilerlediği ifade edilmişti.

İstanbul Pendik'teki Aydos Ormanı'nda yangın çıktı! Alevler korkutucu derecede ilerliyor - 1. Resim

YANGININ NEDENİ BİLİNMİYOR

İstanbul'daki Aydos Ormanı'nda çıkan yanının nedeni henüz bilinmiyor.

İstanbul Pendik'teki Aydos Ormanı'nda yangın çıktı! Alevler korkutucu derecede ilerliyor - 3. Resim

HELİKOPTERLER DUR DURAK BİLMEDEN SU TAŞIYOR

Yangına müdahale için bölgede olan helikopterler alevleri söndürmek için su taşıyor. Durmaksızın çalışan helikopterlerin görüntüleri sosyal medyada viral oldu.

İstanbul Pendik'teki Aydos Ormanı'nda yangın çıktı! Alevler korkutucu derecede ilerliyor - 4. Resim

İSTANBUL VALİLİĞİ DUYURDU: YANGIN KONTROL ALTINDA

İstanbul Valiliği Aydos Ormanı'ndaki yangın hakkında açıklama yaptı. 4 hektarlık alanın alevlerden etkilendiği belirtilirken, yangının kontrol altına alındığı açıklandı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, "21.07.2024 Pazar günü saat 14.00 sıralarında Pendik - Aydos Ormanında yangın çıkmıştır. Yangına, Orman Müdürlüğü ve ilgili birimlerin ekipleri ivedilikle müdahale etmiştir. Yangına 2 yangın söndürme uçağı ve 4 helikopterle müdahale edilmiş olup, Ayrıca İtfaiye, Afad, emniyet ve diğer ilgili birimlerimiz de toplam 78 ekip, 159 personelle yangına müdahale etmiştir. Orman yangını kontrol altına alınarak, ekiplerin soğutma çalışması devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

İstanbul Pendik'teki Aydos Ormanı'nda yangın çıktı! Alevler korkutucu derecede ilerliyor - 5. Resim

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Aysel Yakupoğlu.21 Temmuz 2024 17:36

Lütfen yeter artık ormanlara girişler kapatılsın kimsenin girmesine izin verilmesin her yer cayır cayır yanıyor yazık. Aydos ormanı oksijen kaynağımız. Akşam saatlerinde ne olduğu belli olmayan kişiler orman yolumda şişeler elinde biz arabaya ne zaman ordan geçsek ordalar sinir bozucu o şişeler çok zarar veriyor elimde olsa hepsini hapse tıkarım öyle insanlar disarda içmesin.

Sonraki Haber Yükleniyor...