İstanbul'da kar alarmı! "Hemen evinize gidin"
İstanbul'da kar yağışının etkisini giderek artırması bekleniyor. Okulların 20 Şubat'ta tatil edildiği megakentte Prof. Dr. Orhan Şen'den dışarıda olanlara "Hemen evinize gidin" uyarısı geldi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından sabah saatlerinde İstanbul'un yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı devam ediyor.
OKULLAR TATİL EDİLDİ
İstanbul Valiliği, etkisini artırması beklenen kar yağışı nedeniyle megakentte okulların 20 Şubat'ta (yarın) tatil edildiğini duyurdu.
"HEMEN EVİNİZE GİDİN"
Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından dışarıda olan vatandaşlara "Hemen evinize gidin" uyarısında bulundu.
KENTİN BİRÇOK BÖLGESİ BEYAZA BÜRÜNDÜ
Yoğun yağışın etkili olduğu kentin bazı bölgeleri karla kaplanırken, yollarda biriken kar nedeniyle sürücüler kontrollü ilerlemeye çalışıyor.
İSTANBUL'A UYARI
Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, yarın sabah saatlerinden itibaren kar yağışının il genelinde etkili olması bekleniyor. Kar yağışının cuma ve cumartesi günleri kuvvetli ve yer yer yoğun olmak üzere pazar öğle saatlerine kadar süreceği tahmin ediliyor.
Buzlanma ve don olayının ise pazartesi günü sabah saatlerine kadar il genelinde etkili olması öngörülüyor. Kar nedeniyle ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı ile tipi şeklindeki yağışlar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.