İzmir Çeşme'de sigara izmaritiyle ormanı yaktı! Mahkeme zanlı hakkında kararını verdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Orman Yangını, İzmir, Sigara İzmariti, Haber

Gündem Haberleri

İzmir'in Çeşme ilçesinde atılan bir izmaritin rüzgarın etkisiyle alev alması orman yangını faciasına yol açtı. Çeşme'deki yangına sebep olduğu belirtilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İzmir'in Menderes, Selçuk ve Çeşme ilçelerinde dün başlayan orman yangınları, onlarca hektarlık alanı küle çevirdi. Yangınlar, havadan ve karadan yoğun müdahalelerle saatler süren çalışmalarla kontrol altına alınabildi.

Menderes'teki yangın hobi bahçesinden kaynaklı çıkarken, Çeşme'deki yangın ise sigara izmaritinden meydana geldi. Sigara izmaritini sorumsuzca ormanlık alana atarak yangın faciasına yol açan zanlı hakkında mahkeme kararını verdi.

İzmir Çeşme'de sigara izmariti atarak yangın çıkaran kişi tutuklandı - 1. Resim

ATILAN SİGARA İZMARİTİ BÖYLE YANGIN ÇIKARDI

Öte yandan, Çeşme ilçesi Germiyan Mahallesi'nde 50 hektar alanı küle çeviren yangının başlama anları kameralara yansıdı. Görüntülerde bir kişinin sigara izmaritini otluk alana attığı ve yangının başladığı görülüyor. İzmariti atan kişi yangını kendi imkanlarıyla söndürmek istese de, alevler bir anda kuvvetli rüzgarında etkisiyle yayılıyor. Tüm bu anlar saniye saniye kameralara yansıyor.

İzmir Çeşme'de sigara izmaritiyle ormanı yaktı! Mahkeme zanlı hakkında kararını verdi - 2. Resim

Olayla ilgili terör şüphesinin olmadığı, söz konusu yangını çıkartan kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Yine hobi bahçesinden çıkan Menderes yangınıyla ilgili de, ilgili kişilerin gözaltındaki işlemlerinin devam ettiği belirtildi. Ayrıca, Menderes‘te ise yaklaşık 150 hektar, Selçuk'ta ise 350 hektarlık bir alan yangından zarar görmüştü.

BAKAN YUMAKLI'DAN 'ORMAN YANGINI' AÇIKLAMASI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'de yaptığı açıklamada, İzmir'in Selçuk ve Menderes, Balıkesir'in Susurluk ilçesindeki orman yangınlarının kontrol altında olduğunu bildirdi. Öte yandan Bakan Yumaklı, Çeşme'deki yangının izmarit kaynaklı, Menderes'teki yangının da hobi bahçesinden çıktığını söyleyerek, yangınla ilgili gözaltıların olduğunu belirtti. Yangın kriz merkezinde açıklama yapan Bakan Yumaklı, tüm yangınların kontrol altında olduğunu söyledi.

İzmir Çeşme'de sigara izmaritiyle ormanı yaktı! Mahkeme zanlı hakkında kararını verdi - 3. Resim

Yumaklı, "En son dün gece geç saatlerde bir güncelleme yapmıştık ve halihazırda içinde bulunduğumuz Selçuk’ta, Menderes‘te ve Susurluk’ta devam eden yangınla mücadelemiz olduğunu söylemiştik. Çalışmaların her geçen saat daha iyiye gittiğini belirtmiştik ve an itibari ile her üç yangınımızın da kontrol altına alındığını söylemek istiyorum. Dolayısıyla bu illerimize tekrar geçmiş olsun diyorum. Yangınların çıkış sebepleri Valiliğimiz tarafından ve kolluk güçlerimiz tarafından araştırılmaya devam ediliyor. Menderes yangınının bir hobi bahçesinden çıktığını söylemiştik ve ilgili kişiler gözaltında. Dün İzmir’de 6 tane büyük yangın oldu. Bizim risk grubunda dediğimiz 6 adet yangın vardı. Onlardan birisi de Çeşme'deydi. Çeşme yangınının bir sigara izmaritinden çıktığı tespit edildi maalesef. Bu kişi de gözaltına alınmış durumda" dedi.

ÇIKARILDIĞI MAHKEMECE TUTUKLANDI

Menderes'teki yangın hobi bahçesinden kaynaklı çıkarken, Çeşme'deki yangın ise sigara izmaritinden meydana geldi. Çeşme ilçesi Germiyan Mahallesi'nde 50 hektar alanı küle çeviren yangında, sigara izmaritini atan O.İ. isimli şahıs gözaltına alınmasının ardından tutuklandı.

İzmir Çeşme'de sigara izmaritiyle ormanı yaktı! Mahkeme zanlı hakkında kararını verdi - 4. Resim

Öte yandan, Menderes’te hobi bahçelerinden çıkan yangın nedeniyle 5 kişi gözaltına alınmıştı. 5 kişiden 4’ü adli kontrol şartıyla salıverilirken, 1 kişi ise tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Menderes‘te yaklaşık 150 hektar, Selçuk'ta ise 350 hektar ormanlık alan zarar görmüştü.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ali murat30 Haziran 2024 22:15

Gebersin içerde.. Katil

mesut30 Haziran 2024 19:37

ha insan öldürmüş ha orman yakmış katli vaciptir

Şenol 30 Haziran 2024 16:56

O kadar sonucunu düşünmeden hareket eden insanlar ve bindiği dalı kesmeye çalışıp sonucunun kendini aşağıda bulacağını düşünemeyen insanlar varki … daha çok yangınlar çıkar bu ülkede..birde utanmadan devlet söndürsün işi ne diye terbiyesizce konuşup yorum yaparlar..

Sonraki Haber Yükleniyor...