İzmir Dikili'deki orman yangınında yerleşim yerleri tehlike altında!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İzmir'in Dikili ilçesinde çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle hızla yayılıyor. Yerleşim yerlerinin tehlike altında olduğu yangın nedeniyle 1 site tahliye edildi. Yangında 1 bağ evi kül oldu, zeytin ağaçları yandı. Yangına, 10 uçak, 6 helikopter ve 25 arazöz olmak üzere çok sayıda ekip müdahale ediyor.

İzmir'in Dikili ilçe ormanlık alanda başlayan ve yerleşim yerlerine yaklaşan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Çandarlı Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

YERLEŞİM YERLERİ TEHLİKE ALTINDA

Rüzgarın etkisiyle yayılan alevler büyük bir alanı kapsıyor. Hızla yayılan yangında yerleşim yerlerinin tehlike altında olduğu görüldü.

İzmir Dikili'deki orman yangınında yerleşim yerleri tehlike altında! 4 uçak, 5 helikopter ve 11 arazöz sahada - 1. Resim

4 SAATTİR SÜRÜYOR

Saat 14.21'de ormanlık alanda başlayan yangın 4 saattir sürüyor. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, 10 uçak, 6 helikopter, 25 arazöz, 9 su ikmal aracı, 3 dozer ve 2 yer ekibiyle yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir Dikili'deki orman yangınında yerleşim yerleri tehlike altında! 4 uçak, 5 helikopter ve 11 arazöz sahada - 2. Resim

Ayrıca TOMA’lar ve çevre il ve ilçelerden takviye olarak gönderilen araçlar da bölgede yangını söndürme çalışmalarına destek veriyor.

1 SİTEDE VATANDAŞLAR TAHLİYE EDİLDİ

Rüzgarın da etkisiyle yayılan yangında alevlerin yaklaştığı Mavikent Sitesi, tahliye edildi. Çandarlı-Denizköy kara yolu da yangın nedeniyle trafiğe kapatıldı.

İzmir Dikili'deki orman yangınında yerleşim yerleri tehlike altında! - 3. Resim

BİR BAĞ EVİ KÜL OLDU, ZEYTİN AĞAÇLARI YANDI

Yangında bölgede bulunan bir bağ evi kül olurken, bahçedeki zeytin ağaçları da yandı.

İzmir Dikili'deki orman yangınında yerleşim yerleri tehlike altında! - 4. Resim
Bahçenin sahibi Mehmet Karaçam, “Ben buraya geldim. İlk itfaiye geldi, daha sonra jandarma ekipleri bana ‘Aracını buradan kaldır' dedi. Ben de ‘Evim burası' dedim ve Denizköy'e eşimi almaya gittim. Oradan gelene kadar yangın buraya kadar gelmiş. 10 yıllık emeğim 10 saniyede yok oldu. Babamdan kalma zeytinlik de yok oldu” dedi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...