İzmir ve Manisa'da sağanak yağmur faciaya neden! Yollar çöktü, otomobiller denize sürüklendi

Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

İzmir'in Menderes ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle yolun bir bölümü çöktü. Bazı araçların suya gömüldüğü, denize sürüklendiği görülürken, çok sayıda evi de sel vurdu. Sel İzmir'in yanı sıra Manisa'da da benzer görüntülere sahne oldu. İlçede itfaiye aracı çöken yolun içine düştü.

İzmir ve Manisa'da sağanak yağmur faciaya neden! Yollar çöktü, otomobiller denize sürüklendi - 1. Resim

Meteoroloji'nin günlerdir uyarı verdiği İzmir bugün sağanağa teslim oldu. Gün aydınlanmadan başlayan şiddetli yağış Menderes ilçesinde faciaya neden oldu.

İzmir'in Menderes ilçesinde şiddetli sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı, derenin taşması sonucu yol çöktü, bazı araçlar denize sürüklendi.

Kentte gece saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak, sabah saatlerinde de etkisini sürdürdü.


İzmir ve Manisa'da sağanak yağmur faciaya neden! Yollar çöktü, otomobiller denize sürüklendi - 2. Resim

İZMİR'DEKİ YAĞMURDA ARAÇLAR SUYA GÖMÜLDÜ, EVLERİ SU BASTI

Yağış nedeniyle Menderes Çukuraltı Mahallesi'nde bazı evler ile Özdere Mahallesi'nde belediyeye ait kapalı otoparkı su bastı, bir istinat duvarı yıkıldı. Duvarın yıkılması sonucu park halindeki bazı araçlarda hasar meydana geldi.


İzmir'deki sağanak yağmur faciaya neden! Menderes'te yol çöktü, otomobiller denize sürüklendi - 2. Resim

Bölgede sel sularının sürüklediği molozlar Özdere Oğan Timinci İlkokulu'nun bahçesinde de hasara neden oldu. Okulda tedbir amacıyla eğitime bir gün ara verildi.


İzmir'deki sağanak yağmur faciaya neden! Menderes'te yol çöktü, otomobiller denize sürüklendi - 3. Resim

Ahmetbeyli Mahallesi'nde ise derenin taşması sonucu Maydonoz Koyu'ndaki yolun bir bölümü çöktü. Yolda park halindeki otomobillerden biri ile koyda bağlı olan teknelerden bazıları denize sürüklendi.


İzmir'deki sağanak yağmur faciaya neden! Menderes'te yol çöktü, otomobiller denize sürüklendi - 2. Resim

AYNI DURUM GEÇMİŞ YILLARDA DA YAŞANDI

Sürüklenen otomobilin sahibi Şadan Özdirik, aynı durumun geçmiş yıllarda da yaşandığını söyledi.

Bölgede yağışın beklendiğini ancak bu kadar etkili olacağını tahmin etmediklerini ifade eden Özdirik, "Şaşırdık kaldık. Araçların üstünde örtüleri duruyor ama araçlar suyun içerisinde. Gördüğünüz gibi yol çökmüş. Şu anda belediyenin ekipleri geldi. 'Bizim çıkarma imkanımız yok' dedi, yol çökmüş olduğu için. 'Kepçeyle çekip asılamayız' dediler." diye konuştu.

Mahallede yaklaşık 12 yıldır ikamet eden emekli doktor Cevdet Yılmaz da gerekli önlemlerin alınmasını istedi.


İzmir'deki sağanak yağmur faciaya neden! Menderes'te yol çöktü, otomobiller denize sürüklendi - 3. Resim

OTOMOBİLLER DENİZE SÜRÜKLENDİ

Yerel yönetimlerin dere yatağında yapılaşmaya göz yumduğunu savunan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Dere yatağı binalarla dolu. Ne olacak? Doğa sonunda bunun intikamını bizden alacak. Gece 04.00'te büyük şimşek çakmalarıyla yağmur başladı. Sabah evimden işe gitmek için çıktım. Arabamı park yerinden alırken ıslandım. Tekrar elbisemi değiştim. Sonra çıkmak imkansız. İnsan boyunda su akıyor denize. İşte bu araçları da o su getirdi. Duvarın birini yıktı. Sitede birçok evi su bastı."

Sahil Güvenlik Komutanlığı ve itfaiye ekipleri, denize sürüklenen otomobil ve teknelerin çıkarılması için çalışma başlattı.

Öte yandan, Gümüldür Mahallesi'nde bir kamp alanında mahsur kalan vatandaşlar, AFAD ekiplerinin bölgede biriken suyu tahliye etmesiyle kurtarıldı.


İzmir'deki sağanak yağmur faciaya neden! Menderes'te yol çöktü, otomobiller denize sürüklendi - 4. Resim


İTFAİYE ARACI ÇÖKEN YOLA DÜŞTÜ

Öte yandan Manisa'nın Turgutlu ilçesinde de benzer görüntüler meydana geldi. İlçede sabah saatlerinde başlayan sağanak felakete sebep oldu.

Manisa Büyükşehir ve itfaiye ekipleri su baskınlarına karşı teyakkuz geçti. Bazı yollar çöktü. Albayrak Mahallesi'nde itfaiye aracı çöken yolun içine düştü. Araç vinle çekildi. Aynı çukura düşen hafif ticari aracı çevredekiler çıkarttı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...