İzmir'de elektrik sobası faciası! Yangında 5 kardeş hayatını kaybetti
İzmir’in Selçuk ilçesinde elektrik sobasının devrilmesi sonucu çıkan yangında dumandan etkilenen 5 kardeş hayatını kaybetti.
İzmir'in Selçuk ilçesinde, evde çıkan yangında 5 kardeş hayatını kaybetti.
Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bir evde yangın çıktığını gören çevredekiler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.
İhbar üzerine olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Bu sırada, topladığı hurdaları satmak için dışarda olduğu öğrenilen anne de eve döndü.
Dumandan etkilendiği belirlenen aynı odadaki 5 kardeşten 3'ü olay yerinde hayatını kaybetti. Ambulansla Selçuk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 2 kardeş ise yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
EN KÜÇÜĞÜ 1 EN BÜYÜĞÜ 5 YAŞINDAYDI
Hayatını kaybedenlerin Fadime Nefes (5), Funda Peri (4), Aslan Miraç (3), Masal Işık (2) ve Aras Bulut Akcan (1) olduğu öğrenildi.
ANNE GÖZLATINA ALINDI
Olay sonrası hastaneye gelen ve ayakta durmakta güçlük çeken anne Melisa Sinem Akcan (27) fenalaştı.
Hastanede tedavi gören anne Akcan hakkında, soruşturma kapsamında gözaltı kararı verildi. Anne Akcan'ın bu gece hastanede tedavi göreceği, tedavisi sonrası emniyete götürüleceği belirtildi.
5 KARDEŞ EVDE YALNIZDI, BABALARI CEZAEVİNDE
Çocukların babasının cezaevinde olduğu, yangın sırasında ise evde yalnız oldukları kaydedildi.
Selçuk Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar da Selçuk Devlet Hastanesi'nde yetkililerden bilgi aldı.
Kardeşlerin cenazeleri, hastanedeki işlemlerin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.
Yangının elektrik sobasının devrilmesi nedeniyle çıktığı değerlendiriliyor.
Nalburlarda satılan bu tabla gibi şeyi haber yapıp halka tanıtırsanız. Elektrikli soba yangınları bayağı azalır.
Bu durumda elektrikli soba kıvılcım atınca, kıvılcım nalburlarda satılan bu tabla gibi şeyin üstüne düşüp sönüyor.
Yangın elektrik sobasının devrilmesinden çıkmamıştır. Bazen arızalı elektrikli sobalar kıvılcım atıyor. Nalburlarda bu duruma çözüm olarak elektrikli sobanın altına koyacak büyükçe birşey satılıyor adını unuttum.
Neden devrilme emniyeti olmayan sobaların satışına izin veriliyor. Devrilme koruması olmayan sobalar yasaklanmalıdır