CANLI ANLATIM

İzmir'de facia! Torbalı ilçesinde Şırdancı dükkanında sanayi tipi tüp patladı: Ölü ve yaralılar var

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı

İzmir Torbalı'da bir binanın alt katında bulunan şırdancıda sanayi tipi tüp patlaması meydana geldi. Patlamada 5 kişi hayatını kaybetti, 57 kişi yaralandı. Patlama anının görüntüleri ortaya çıktı. Adalet Bakanı Tunç, patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirildiğini duyurdu. İş yerinde tüpü değiştiren kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Patlamada hayatını kaybeden vatandaşların kimlikleri tespit edildi.

Canlı Anlatım Özeti
  • AFAD BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA!
  • EL KONULDU! İNCELEMELER SÜRÜYOR
  • KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ!
  • BİR KİŞİ GÖZALTINDA
  • CEMİL TUGAY: 7 BİNA AĞIR HASARLI
  • YERLİKAYA: ÖLÜ SAYISI 5'E YÜKSELDİ
  • BAKAN IŞIKHAN MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ
  • CEVDET YILMAZ'DAN İZMİR'DEKİ PATLAMAYLA İLGİLİ PAYLAŞIM
  • İZMİR VALİSİ PATLAMANIN NEDENİNİ AÇIKLADI
  • BAKAN TUNÇ: 2 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ
  • İŞTE O ANLAR...
  • CAN KAYBI VE YARALI SAYISI ARTTI
  • BAKAN YERLİKAYA: 35 KİŞİ YARALANDI
  • ÖZGÜR ÖZEL'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
  • İZMİR'DEKİ PATLAMANIN NEDENİ BELLİ OLDU
  • ÖLÜ SAYISI 4'E YÜKSELDİ
  • İZMİR'DEKİ PATLAMADAN İLK GÖRÜNTÜLER
  • İZMİR'DE PATLAMA: ÖLÜ VE YARALILAR VAR

30.06.2024 22:30

AFAD BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA!

Bölgeye gelerek incelemelerde bulunan AFAD Başkanı Okay Memiş, "İzmir'de Torbalı'da bulunduğunuz bu sokakta bir patlama meydana geldi. Bu patlama sonucunda maalesef 5 vatandaşımız hayatını kaybetti ve yaklaşık 63 vatandaşımız da yaralandı. Bu arada yaralı sayısı epeyce fazla ancak şu ana kadar hastanelerde kalan sadece 9-10 yaralı bulunmaktadır, onların da sağlık çalışanlardan aldığımız bilgiye göre hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. İnşallah sabaha kadar da taburcu edilmeleri beklenmektedir. Patlama çok aniden oldu ve maalesef o ilk etapta basıncın etkisiyle tesadüfen yoldan geçen vatandaşlarımızın hayatını kaybettiğini tespit etmiş bulunmaktayız" dedi.

İzmir'de facia! Torbalı ilçesinde Şırdancı dükkanında sanayi tipi tüp patladı: Ölü ve yaralılar var - 1. Resim

Bundan sonra ne yapacaklarına dair bilgileri de paylaşan Memiş, "Biz bundan sonra bu alanı jandarmamızın denetimi ve tedbirlerini sıkılaştırdığı için kontrollü bir şekilde binalara giriş ve çıkışları sağlayacağız. Aslında belli noktalarda tamamıyla yasakladığınızı söyleyebiliriz. Ve her binanın girişinde de jandarmamız bu kontrollerini sabaha kadar ihtiyaç halinde devam ettirecek. Bundan sonraki süreçte patlamanın şiddetinden dolayı binalarda zararlar ve hasarlar tespit edilmiş durumda. Çevre Şehircilik ve İklim Değişimi

Bakanlığına bağlı ekiplerimiz ilk incelemelerini yaptılar ve öncelikle patlamanın yaşandığı binanın ağır hasarlı olduğunu tespit ettiler. Diğer tespitler de sabah devam edecek. Sabah erken saatlerden itibaren mümkünse bu geceden de vatandaşımızın, burada yaşayan, ikamet eden kardeşlerimizin ve esnafın zararlarını da inşallah tespit edeceğiz. Ve bu zararları da gün içerisinde mümkünse tespit yetişirse, giderilmesi yönünde çaba sarf edeceğiz. Ben hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Biz AFAD olarak tüm vatandaşlarımızın yanındayız, onların emrindeyiz” ifadelerini kullandı.


30.06.2024 22:06

EL KONULDU! İNCELEMELER SÜRÜYOR

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir restoranda meydana gelen ve 5 kişinin hayatını kaybettiği, 63 kişinin de yaralandığı patlamanın ardından ekipler, olay yerinde incelemelerini sürdürüyor.  

İzmir'de facia! Torbalı ilçesinde Şırdancı dükkanında sanayi tipi tüp patladı: Ölü ve yaralılar var - 1. Resim

Bölgeye intikal eden ekiplerin inceleme çalışmaları havanın kararmasına rağmen aralıksız devam ediyor. Jandarma ekiplerince restoranda bulunan sanayi tipi tüplere ve iş yerindeki ocağa incelenmek üzere el konulduğu öğrenildi.


30.06.2024 21:01

KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ!

İzmir'in Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde bir binanın altında bulunan restoranda patlama meydana gelmişti. Sanayi tipi tüpün patlaması sonrası hem restoran hem de sokak adeta savaş alanına dönerken, ihbar üzerine adrese çok sayıda polis, itfaiye, ambulans ve AFAD ekipleri sevk edildi. Adrese gelen sağlık ekiplerince yaralı olduğu tespit edilen çok sayıda vatandaş ilk müdahalelerinin ardından ambulanslara alınarak çevredeki hastanelere kaldırılırken, güvenlik kamerasına da yansıyan patlamada yaşamını yitirenlerin kimlikleri tespit edildi.

Sokağı savaş alanına çeviren ve toplamda 57 kişinin yaralandığı patlamada; Ruken Çağur (31), Evin Aslan (36), kardeşi Birgül Sarsılmaz (44), Havin Ergin (17) ve Dilek Bağ'ın (24) yaşamlarını kaybettikleri öğrenildi. Kardeşlerden Evin Aslan ve Birgül Sarsılmaz'ın olay esnasında restoranda bulundukları, Torbalı Devlet Hastanesi morguna gelen yakınları tarafından ifade edildi. Morg önünde bekleyen cenaze yakınlarının büyük üzüntü yaşadıkları gözlemlendi.


30.06.2024 19:15

BİR KİŞİ GÖZALTINDA

İzmir’in Torbalı ilçesinde, 5 kişinin öldüğü, 57 kişinin yaralandığı sanayi tipi tüp patlamasına ilişkin, iş yerinde tüpü değiştiren kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.


30.06.2024 18:07

CEMİL TUGAY: 7 BİNA AĞIR HASARLI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, TGRT Haber canlı yayınında patlamaya olaya dair son detayları açıkladı. Tugay şunları kaydetti:

"9 tane binada hasar var. 7 binanın ağır hasarlı olduğu görülüyor. Bir binanın zemin katındaki şırdancıda tüp patlaması oldu. Dükkanın doğalgaz bağlantısı yok. Ancak binanın doğalgaz bağlantısı var. Dükkanın içinde, önünden geçenler ve komşu işyerlerinde yaralanmalar oluştu. Bana gelen bilgilere göre 3 kişi olay yerinde 2 kişi hastanede olmak üzere 5 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hastaneye başvuran yaralı sayısının ise 63 yaralı olduğu aktarıldı. 1 vatandaşımız ağır yaralandı.

Şu anda incelemeler sürüyor. Çalışmalar tamamlanana kadar kimsenin konaklamasına izin verilmeyecek. İhmalin olup olmadığını şuanda söyleyemem. Binanın güvenliğini tehlikeye atacak işletmelere ruhsat izin verilmemesi gerekiyor. İncelemelerimiz sürüyor."


30.06.2024 18:00

YERLİKAYA: ÖLÜ SAYISI 5'E YÜKSELDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir'in Torbalı ilçesindeki Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan bir lokantada meydana gelen patlamada 1 kişinin daha hayatını kaybettiğini bildirdi. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Maalesef 1 vatandaşımız daha hayatını kaybetmiş, vefat eden vatandaşlarımızın sayısı 5’e yükselmiştir. 57 vatandaşımız da yaralanmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerine yer verdi.


30.06.2024 17:52

BAKAN IŞIKHAN MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, İzmir'in Torbalı ilçesindeki bir lokantada meydana gelen patlamaya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bakanlığa bağlı müfettişlerin görevlendirildiğini açıkladı. Paylaşımında, gerçekleşen patlamayla ilgili derin üzüntü duyduğunu kaydeden Işıkhan, "Yaşanan kazayı araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı müfettişlerimiz görevlendirilmiş olup, gerekli incelemeler yapılacaktır. Bakanlığımız olarak süreci yakından takip ediyoruz" ifadelerine yer verdi.


30.06.2024 17:45

CEVDET YILMAZ'DAN İZMİR'DEKİ PATLAMAYLA İLGİLİ PAYLAŞIM

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İzmir'in Torbalı ilçesindeki patlamada hayatını kaybeden 5 kişiye Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"İzmir'de bir lokantada meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Olayın aydınlatılması için soruşturma başlatılmıştır."


30.06.2024 17:40

İZMİR VALİSİ PATLAMANIN NEDENİNİ AÇIKLADI

İzmir Valisi Süleyman Elban, olayın ardından ikinci kez kamera karşısına geçti. Vali Elban, patlama nedeniyle 5 kişinin öldüğünü çeşitli hastanelerde 57 yaralı vatandaşın tedavi altında olduğunu söyledi. Bölgede ekiplerin çalışmasının sürdüğünü belirten Elban, patlamanın sanayi tipi bir tüpten kaynaklı olduğunu açıkladı.

Vali Elban, patlama nedeniyle 11 binanın zarar gördüğünü belirtti.

Vali Elvan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Ölü sayımızda bir artış var. Hastanede ağır yararlanan bir arkadaşımızın vefat etmesiyle ölü sayısı 5'e çıktı. 1'i ağır 4 ayrı hastanede 57 vatandaşımız tedavi altında. Ağır yaralı vatandaşımızın hayatı tehlikesinin olmadığını değerlendiriyoruz. Hasar alan binalarda yaşayan vatandaşlarımızın geçici konaklamaları için çalışmalar yapılıyor. Arzu edenleri ilçemizdeki değişik otellerimizde konaklamalarını sağlayacağız. İki tane savcımız görevlendirildi. Hem sahada hem de hastanelerde çalışmalarını yürütüyor. AFAD, 112, Jandarma ve itfaiye ekipleri çalışmalarını yürütüyor. Çalışmalar tamamlandığında oturmayla ilgili hangi binalarda sıkıntı olduğunu açıklayacağız.

Patlama sanayi tipi tüpün patlamasıyla meydana geldi. Şuanda ihmale dair bir bilgi, tespit yok. Çok yönlü araştırmadan sonra ortaya çıkacaktır."


30.06.2024 17:29

BAKAN TUNÇ: 2 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medyadan yaptığı açıklamada patlamayla ilgili 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirildiğini duyurdu.

Tunç'un paylaşımı şöyle:

"İzmir’in Torbalı ilçesindeki bir lokantada meydana gelen patlamayla ilgili Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, Torbalı Cumhuriyet Başsavcısının koordinesinde 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. 

Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. 

Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum."


30.06.2024 17:05

İŞTE O ANLAR...

Patlamanın kamera görüntüleri ortaya çıktı.

İzmir'de facia! Torbalı ilçesinde Şırdancı dükkanında sanayi tipi tüp patladı: Ölü ve yaralılar var - 1. Resim


30.06.2024 16:55

CAN KAYBI VE YARALI SAYISI ARTTI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi’ndeki patlamada 5 kişinin öldüğünü, 63 kişinin yaralandığını açıkladı.

İzmir'de facia! Torbalı ilçesinde Şırdancı dükkanında sanayi tipi tüp patladı: Ölü ve yaralılar var - 1. Resim


30.06.2024 16:42

BAKAN YERLİKAYA: 35 KİŞİ YARALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Bugün İzmir Torbalı’daki Fevzi Çakmak mahallesinde bulunan bir lokantada ilk belirlemelere göre sanayi tüpünden kaynaklandığı değerlendirilen bir  patlama meydana gelmiştir. Olay bölgesine; İzmir İl AFAD'dan 2 araç 9 personel, İl Sağlık Müdürlüğünden 8 ambulans 2 UMKE ekibi ve 36 personel sevk edilmiştir. Patlamada maalesef 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 35 vatandaşımız da yaralanmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Konuya ilişkin tahkikat devam etmektedir. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir."

İzmir'de facia! Torbalı ilçesinde Şırdancı dükkanında sanayi tipi tüp patladı: Ölü ve yaralılar var - 1. Resim


30.06.2024 16:35

ÖZGÜR ÖZEL'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, şu ifadeleri kullandı:

"İzmir'in Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde bir restoranda meydana gelen patlamada yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum."

İzmir'de korkutan anlar! Şırdancıda sanayi tipi tüp patladı: Ölü ve yaralılar var - 1. Resim


30.06.2024 16:28

İZMİR'DEKİ PATLAMANIN NEDENİ BELLİ OLDU

İzmir Valisi Süleyman Elban basın mensupların açıklamalarda bulundu.

Vali Elban, "Arkamızda yer alan binanın alt katındaki şırdancı dükkanında, yapılan tespitlere göre sanayi tipi tüpün patlaması sonucu 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Çok sayıda yaralımız da var. Bu cadde üzerinde bulunan 11 binanın da bir tanesinde ciddi hasar var, diğerlerinde cephelerinde zararlar oluşmuş durumda. Bu alanda mağdur olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalara başladı." ifadelerini kullandı.

İzmir'de korkutan anlar! Şırdancıda sanayi tipi tüp patladı: Ölü ve yaralılar var - 2. Resim


30.06.2024 15:40

🔴ÖLÜ SAYISI 4'E YÜKSELDİ

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, "3 vatandaşımızı kaybettik. 10'u ağır yaralı 20 kişi yaralandı. Yeni aldığımız haberle vefat sayısı 4'e çıktı" dedi.

Polis ekipleri, patlamanın yaşandığı restoran önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Patlamada çevredeki bazı binalarda da hasar oluştu.

İzmir'de korkutan anlar! Şırdancıda sanayi tipi tüp patladı: Ölü ve yaralılar var - 3. Resim


30.06.2024 15:35

İZMİR'DEKİ PATLAMADAN İLK GÖRÜNTÜLER

Patlamanın ardından çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Sağlık ekipleri, 3 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Patlamada 20'nin üzerinde kişinin yaralandığı öğrenildi. Hastaneye kaldırılan yaralılardan biri müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

İzmir'de korkutan anlar! Bir binada doğal gaz patlaması: Ölü ve yaralılar var - 3. Resim


30.06.2024 15:30

İZMİR'DE PATLAMA: ÖLÜ VE YARALILAR VAR

İzmir'in Torbalı ilçesindeki Ayrancılar Mahallesi'nde bir restoranda henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi.

Polis ekipleri, patlamanın yaşandığı restoran önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

Patlamada çevredeki bazı binalarda da hasar oluştu.


Yer: İzmir

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...