İzmir'in 4 bölgesi alevlere teslim! Yangın Kuşadası'na da sıçradı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İzmir alevlere teslim. Menderes'te çıkan yangının ardından bir yangın da Çeşme'de çıktı. Ekipler her iki bölgedeki yangına havadan ve karadan müdahalesini sürdürürken, alevlerin yakınında bulunan Çamönü Mahallesi tahliye edildi. Urla'da yol kenarında çıkan yangın nedeniyle İzmir-Çeşme otobanı trafiğe kapatıldı. Son olarak Selçuk ilçesi Pamucak mevkiinde de yangın çıktı. Yangına 4 helikopter ve 5 uçak ile havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Türkiye havaların giderek ısınması, ihmal ve kasti nedenlerle çıkan alevlere teslim oldu! İzmir'in 4 farklı bölgesinde bugün yangın çıktı. Menderes, Çeşme, Selçuk ve Urla'daki yangınlar nedeniyle ekipler seferber olmuş durumda. 

İLK YANGIN MENDERES'TE

İlk olarak Menderes'e bağlı Karacadağ mevkiinde bulunan ormanlık alanda saat 13.00'te çıktı. Henüz bilinmeyen bir sebeple başlayan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri; 4 uçak, 8 helikopter, 25 arazöz, 6 su ikmal ve 4 dozer aracı ile müdahale ediyor. Ekipler yangını kontrol altına alma çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir'in üç bölgesinde yangın! Kent alevlere teslim, ekipler seferber oldu - 1. Resim

GÖZALTILAR VAR

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı İzmir Menderes'te yangının Hobi Bahçesi'nden çıktığını ve ilgililerin gözaltına alındığını söyledi.

ÇAMÖNÜ MAHALLESİ TAHLİYE EDİLDİ

Yangın nedeniyle ormanlık alanda bulunan hobi bahçesi tarzındaki bazı evler tahliye edildi. Jandarma ekipleri evlerin olduğu bölgede sirenler çalarak vatandaşların alandan ayrılmasını istedi. Alevlerin yakınında bulunan Çamönü Mahallesi tahliye edildi. Jandarma ekipleri, anonslarla vatandaşların hızlı hareket etmesini istedi.

İzmir'in üç bölgesinde yangın! Kent alevlere teslim, ekipler seferber oldu - 2. Resim

ÇEŞME'DE YANGIN KONTROL ALTINDA

Menderes'teki yangına müdahale devam ederken bir yangında Çeşme'de çıktı.

Çeşme Germiyan Mahallesi’ndeki kırsal alanda çıkan yangına; 2 uçak ve 1 helikopter olmak üzere havadan ve karadan müdahale edildi. Germiyan yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

İzmir'in 4 bölgesi alevlere teslim! Yangın Kuşadası'na da sıçradı - 3. Resim

İZMİR-ÇEŞME OTOBANI TRAFİĞE KAPANDI

Öte yandan, Urla ilçesine bağlı Kuşçular Mahallesi’ndeki yol kenarında da yangın çıktı. Otluk alandaki yangın nedeniyle, İzmir-Çeşme otobanı trafiğe kapatıldı. Bu yangına da ekiplerin müdahalesinin sürdüğü öğrenilirken, uzun araç kuyrukları oluştu.

İzmir'in 4 bölgesi alevlere teslim! Yangın Kuşadası'na da sıçradı - 4. Resim

SON YANGIN SELÇUK'TA 

İzmir’in Menderes ve Çeşme ilçelerinin ardından Selçuk ilçesi Pamucak mevkiinde de yangın çıktı. Yangına 4 helikopter ve 5 uçak ile havadan ve karadan müdahale ediliyor.

TARIM VE ORMAN  BAKANI SON GELİŞMELERİ AÇIKLADI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'deki yangına ilişkin son detayları açıkladı. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Yumaklı şunları söyledi:

"İlk andan itibaren ormanın kahramanları cansiparane mücadelesini sürdürüyor. İzmir'deki yangınlara 11 uçak, 27 helikopter, 171 arazöz ve 972 personel sevk edildi."

YANGININ ENERJİSİ DÜŞTÜ

İzmir’deki yangınların yerleşim yerlerini tehdit edecek bir yangın olmadığını söyleyen İzmir Valisi Süleyman Elban, “Kuşadası tarafında ve yangının devam ettiği diğer bölgelerde yangının enerjisi düşmüş durumda. Kontrol altına alınmadı ancak başladığı saatlerdeki yoğun bir yangın şiddeti de yok” dedi.

İzmir'in 4 bölgesi alevlere teslim! Yangın Kuşadası'na da sıçradı - 4. Resim

SELÇUK'TAKİ YANGIN KUŞADASI'NA SIÇRADI

Selçuk ilçesinde başlayan orman yangını rüzgarın da etkisiyle büyüyerek Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki ormanlık alana sıçradı. Yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Yangın nedeniyle Aydın-İzmir otobanı trafiğe kapatılırken, Kuşadası'na gidecekler için trafik akışı Çamlık Mahallesi'nde veriliyor. Aydın Valisi Yakup Canbolat'ın da incelemelerde bulunmak için Kuşadası'na gittiği öğrenildi.

AYDIN VALİSİ: "YANGINA YAKIN YERDE OTURANLAR BAŞKA NOKTALARA GİTSİN"

Aydın Valisi Yakup Canbolat Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik ile birlikte bölgeye hareket ederek incelemelerde bulundu. Yangının rüzgarın etkisiyle yayıldığını belirten Vali Canbolat, "Tüm ekiplerimizle bölgedeyiz. Yangını kontrol altına almak için uğraşıyoruz. Yangına yakın yerdeoturan vatandaşlarımızdan özellikle dumandan etkilenmemeleri için şehrin başka noktalarına gitmelerini talep ediyoruz. Ayrıca Selçuk ve Kuşadası yolunu da trafiğe kapattık. Şu ana kadar bize gelen her hangi bir can kaybı bulunmuyor" diye konuştu.

SELÇUK-KUŞADASI YOLU ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILDI

İzmir’deki orman yangını nedeniyle Selçuk-Kuşadası yolunun araç trafiğine kapatıldığı bildirildi. Selçuk ilçesi Pamucak yangınına ise 12 hava aracı ile olmak üzere havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

ALEVLER KUŞADASI MERKEZE İLERLİYOR

Havadan ve karadan müdahalenin devam ettiği yangının Bayraklıdede Mahallesi'nin bulunduğu yerleşim yerlerine yakın alanlara sıçraması üzerine ekiplerce vatandaşların tedbir amaçlı tahliyesine başlandı. Evlerini boşaltan vatandaşlar, görevliler tarafından kent merkezine yönlendiriliyor.

Alevler Kuşadası merkeze ilerliyor.

İzmir'in 4 bölgesi alevlere teslim! Yangın Kuşadası'na da sıçradı - 6. Resim

TSK HELİKOPTERLERLE DESTEK GÖNDERDİ

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait 5 helikopterle İzmir'deki yangın söndürme çalışmalarına aralıksız destek sağlandığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 3 adet Cougar helikopter ile 2 adet CH-47 helikopter, İzmir’deki yangın söndürme çalışmalarına aralıksız destek sağlamaya devam ediyor" ifadelerine yer verildi.

MÜCADELE CANSİPERANE SÜRÜYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yangın ile ilgili açıklama yapıldı. Bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda "İzmir Selçuk ve Aydın Kuşadası’ndaki yangınlara karşı mücadelemiz devam ediyor. Orman kahramanlarımız karadan müdahalesini cansiperane şekilde sürdürüyor" ifadeleri yer aldı.

ÇERÇİOĞLU YAKINDAN TAKİP ETTİ

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, çalışmaları yakından takip etti. Beraberindeki heyetle birlikte yanan bölgelerde de incelemelerde bulunan Çerçioğlu, vatandaşlara 'geçmiş olsun' dileklerini ileterek tüm ekipleriyle alevlere müdahale edildiğini söyledi.

İzmir'in 4 bölgesi alevlere teslim! Yangın Kuşadası'na da sıçradı - 7. Resim

Sosyal medya üzerinden de paylaşım yapan Başkan Çerçioğlu, mesajında "İzmir’in Selçuk ilçesinde başlayarak Kuşadası ilçemizin dağlık alanlarına sıçrayan orman yangınını yerinde inceledik. Tüm ekiplerimiz ile müdahalelerimize devam ediyoruz. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun" ifadelerine yer verdi.

YANGINLA MÜCADELEDEN ÇARPICI GÖRÜNTÜLER

İşte İzmir'i teslim alan yangına dair çarpıcı görüntüler...

İzmir'in 4 bölgesi alevlere teslim! Yangın Kuşadası'na da sıçradı - 6. Resim

İzmir'in 4 bölgesi alevlere teslim! Yangın Kuşadası'na da sıçradı - 6. Resim

İzmir'in 4 bölgesi alevlere teslim! Yangın Kuşadası'na da sıçradı - 7. Resim

İzmir'in 4 bölgesi alevlere teslim! Yangın Kuşadası'na da sıçradı - 8. Resim

İzmir'in 4 bölgesi alevlere teslim! Yangın Kuşadası'na da sıçradı - 9. Resim

İzmir'in 4 bölgesi alevlere teslim! Yangın Kuşadası'na da sıçradı - 10. Resim

İzmir'in 4 bölgesi alevlere teslim! Yangın Kuşadası'na da sıçradı - 11. Resim

İzmir'in 4 bölgesi alevlere teslim! Yangın Kuşadası'na da sıçradı - 13. Resim

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...