Kahta-Siverek arası ulaşım süresi yarım saatin altına düşecek! Açılış tarihi belli oldu
Yapımı süren Kahta-Siverek yolunda sona gelindi. Kahta-Eceler mevkisinin 28 Aralık'taki resmi açılışıyla beraber 55 dakikalık yol 25 dakikaya düşecek. Bakan Uraloğlu toplam 953 milyon lira tasarruf edileceğini söylerken yol sayesinde, mevcut yoldaki heyelanlı kesimlerin terk edileceğinin de altını çizdi.
Kahta-Narince-Siverek Yolu'nda devam eden çalışmalarda sona gelindi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.
Söz konusu yolun 40,8 kilometre uzunluğunda projelendirildiğini bildiren Uraloğlu, "Güzergahtaki Nissibi Köprüsü ile köprünün 2,6 kilometrelik bağlantı yolunu önceki yıllarda tamamlayıp trafiğe açmıştık. 28 Aralık'ta da Kahta-Eceler mevkisindeki 27 kilometrelik kesimin resmi açılışını gerçekleştireceğiz." bilgisini paylaştı.
KÖPRÜLER VE ÜSTGEÇİTLER TAMAM
Uraloğlu, Kahta-Narince-Siverek Yolu'nda yapılan çalışmalar hakkında ise şu bilgileri paylaştı:
38,2 kilometrelik kesimin bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yola dönüştürülmesi daha önce tamamlanan 2,6 kilometrelik kesimin aşınma seviyesinde bitirilmesi için çalışmalar yürütüyoruz.
27 kilometrelik kesimin yanı sıra toplam 656 metre uzunluğundaki iki çift köprü ve 60 metrelik iki üstgeçit köprüsünü de tamamladık.
55 DAKİKADAN 25 DAKİKAYA DÜŞECEK
Yolun mevcut haliyle 52 kilometre uzunluğunda hizmet verdiğine işaret eden Uraloğlu, "Projenin tamamlanmasıyla Kahta-Siverek arası 11,2 kilometre kısalacak. Seyahat süresi ise 55 dakikadan 25 dakikaya düşecek.
Zamandan 706 milyon lira, akaryakıttan 247 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 953 milyon lira tasarruf edeceğiz, karbon emisyonunu 18 bin ton azaltacağız." değerlendirmesinde bulundu.
TEHLİKELİ BÖLGELER TERK EDİLİYOR
Uraloğlu, yol sayesinde, mevcut yoldaki heyelanlı kesimlerin terk edileceğinin altını çizerek, bu sayede trafik güvenliğinin artacağını vurguladı.
Kahta-Siverek Yolu'nun sürücüler için daha konforlu bir seyahat imkanı sunacağına dikkati çeken Uraloğlu, "Ulaşım altyapısının güçlü olduğu bir bölgede hem ticaretin gelişmesi hem de turizmin canlanması kaçınılmazdır. Bu, sadece bir altyapı projesi değil aynı zamanda vatandaşlarımızın hayat kalitesine doğrudan katkı sağlayan bir çalışmadır." ifadelerini kullandı.