Kayyım tartışması son buldu! İBB için yeni başkan adayları Sinem Dedetaş ve Hasan Akgün

Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yolsuzluk soruşturmasında tutuklanmasının ardından yerine geçecek isim konuşulmaya başladı. 10 gün içinde ismin belirlenmesi beklenirken, kulisler 2 CHP'li başkan üzerinde duruyor.

Suç örgütü yöneticisi olmak, irtikap, rüşvet, nitelikli dolandırıcılık, terör ve yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklama talebi ile nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakim karşısına çıktı.

İmamoğlu, hakkında 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında tutuklanırken 'terör' soruşturmasından ise serbest bırakıldı. İmamoğlu'nun terör suçlamasından serbest bırakılması üzerine 'kayyım' ihtimali ortadan kalktı, yerine geçecek CHP'li isim konuşulmaya başladı. 

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ü işaret etti. 

10 GÜN İÇİNDE BELLİ OLACAK

Atik konuyla ilgili özetle şunları söyledi:

"Belediye başkanlığında bir boşalma olması durumunda iki tane seçenek var. 'Terör' bir istisna biliyorsunuz. Terörle bağlantılı suç işlendiği durumlarda, 15 Temmuz'dan sonra getirilen düzenleme bu şekilde. Eğer belediye başkanı hakkında 'terör' bağlantısı olursa doğrudan kayyım atanıyor. Ama burada, 'terör' soruşturmasında 'adli kontrol' kararı verildi. Sadece 'yolsuzluk' suçlamasıyla tutuklama verildi. Tutuklama verildiği için belediye başkanlığını sürdüremeyecek. 

Belediye başkanı yerine 10 gün içinde yeni bir isim seçilecek. İBB Başkanlığı CHP'de kalacak. 10 gün içinde belediye meclisi toplanarak, kendi aralarından bir belediye başkan vekili seçilecek. O isim de İmamoğlu'nun görev süreci sonuna kadar belediyeyi yönetecek. Eğer Ekrem İmamoğlu öncesinde serbest kalırsa, göreve iade edilme ihtimali de var, belediye başkanının yerini farklı bir CHP'li isim getirilecek. 

Çok çok farklı isimler konuşuluyordu.

Üsküdar belediye başkanının adı geçiyordu. Yeni belediye başkanını önümüzdeki hafta netleşir. Üsküdar belediye başkanının olacağını tahmin ediyorum. Kayyım atanmamış olmaması yine CHP'li bir ismin olması tepkileri düşürecektir.

Hasan Akgün de en tecrübeli belediye başkanı. Onun olma ihtimali de yüksek"

 

Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...