Kuduz olduğu iddia edilen köpekleri karantinadan kaçırdı! Ankara Valiliği harekete geçti, tutuklandı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sosyal medya hesabından bir video yayınlayan kadın, Şanlıurfa'da kuduz karantinası ilan edilen bölgedeki barınaktan 35 tane köpeği Ankara'ya götürdüğünü söyledi. Köpeklerin arasında kuduz olanların da bulunduğu iddia edilirken Ankara Valiliği harekete geçti. Kuduz köpekleri Şanlıurfa'dan Ankara'ya taşıyan Buket Özgünlü tutuklandı.

Sosyal medyada "Köpekvelisi" kullanıcı adını kullanan bir kadın, iddiaya göre Şanlıurfa'da kuduz karantinası ilan edilen bölgeden 35 köpeği Ankara'ya götürdü. Kadın paylaştığı videoda konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken köpeklerin kuduz olduğu iddiası Ankara Valiliği'ni harekete geçirdi.

ANKARA VALİLİĞİ HAREKETE GEÇTİ

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Hastalık taşıyan köpeklerin ilimize getirildiğine dair iddialar ihbar kabul edilerek, Valiliğimizce, kolluk kuvvetlerimiz ve Tarım İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm birimlerimiz teyakkuza geçirilmiştir. Vatandaşlarımızın sağlığına ve diğer canlıların hayat hakkına yönelik her türlü hareket ve uygulamalarla sonuna kadar mücadele etmekte kararlıyız."

KÖPEKLERİ KAÇIRAN ŞAHISLAR GÖZALTINDA

Bir sonraki açıklamada ise şahısların gözaltına alındığı belirtildi. Metinde, "İlimize getirilen hastalıklı köpekler konusuyla ilgili Emniyet Güçlerimizin yaptığı çalışmalar sonucu bulundukları yer tespit edilen hayvanlar, veteriner hekimlerimizin gözetiminde karantinaya alınmıştır. Söz konusu hayvanları İlimize yönlendiren ve getiren kişiler yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda gözaltına alınmış ve haklarında yasal işlemlere başlanılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri yer aldı.

TUTUKLAMA TALEBİYLE HAKİMLİĞE SEVK EDİLDİLER

Güvenlik ekiplerince Ankara’da gözaltına alınan Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü ile dernek çalışanı M.S.D. emniyetteki işlemlerin ardından Ankara adliyesine getirildi. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veren şüpheliler, "Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma" ve "hayvanları koruma kanununa muhalefet" suçlarından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

TUTUKLANDI

Kuduz köpekleri Şanlıurfa'dan Ankara'ya taşıyan Buket Özgünlü tutuklandı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Orhan Sinangil 10 Haziran 2024 18:54

Kurbanlık hayvanlar bile şehere girişlerinde sıkı sıkıya kontrol edilirken, köpekler nasıl girebilmiş Ankaraya..Saniyen o kadın tek başına mı Şanlıurfadan o köperkleri çıkarıp, Anakaraya götüreceği araca yüklemiş..Sadece o kadının tutuklanması yetmez, Şanlıurfa ayağınında soruşturulması gerekir..Bu alalade bir köpek kaçırma olayı değil..Bunun altında ki bilir dış güçlerin biyolojik saldırı plan veya hamlaesi de olabilir..Ben yetkililerin bu işi en ince teferruatına kadr aydılatacağına ve gereğini yapacağına inanıyorum...Hayırlı günler..Selam ile....

Sonraki Haber Yükleniyor...