Lübnan’dan sonra gözü Anadolu’da! Erdoğan kapıdaki tehlikeyi açık açık söyledi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’in açılışında İsrail’in sinsi planlarına dikkat çekti ve içeride birlik çağrısı yaptı
HABER MERKEZİ ANKARA - TBMM’de 28. Dönem 3. Yasama Yılı başladı. Yeni yasama döneminin ilk TBMM Genel Kurulu Toplantısı’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Meclis’te tarihî mesajlar veren Erdoğan, İsrail’in Gazze ve Lübnan’a yönelik saldırılarına tepki göstererek, İsrail’in ne yaparsa yapsın er ya da geç durdurulacağını söyledi.
İsrail yönetiminin Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yerin Türkiye toprakları olacağını ifade eden Erdoğan’ın, TBMM’deki konuşmasında öne çıkan mesajları özetle şöyle:
- Yeni anayasanın kutuplaştırıcı değil uzlaştırıcı, yasakçı değil özgürlükçü olması, farklılıklarda değil ortak noktalarda buluşturması sarsılmaz ilkemizdir.
- Meclis, yeni yasama yılında suçun önlenmesi, infaz ve ıslah konusuna daha fazla eğilmeli, milletimizin giderek yükselen taleplerine daha çok kulak vermelidir.
- Bütün partileri, toplumun tüm kesimlerini, Türk demokrasisini yeni ve sivil bir anayasa ile taçlandırma mücadelemize omuz vermeye davet ediyorum.
- İsrail, bir yandan Gazze’de soykırım, Lübnan’a terör saldırıları yaparken aynı anda bölge ülkelerini kendi ateşine çekmek için her türlü provokasyonu deniyor.
- Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır.
- İsrail’i çok net bir şekilde uyarıyorum, Lübnan’a kara harekâtının sonuçları, geçmişteki işgallerine benzemeyecektir.
- Bakınız Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki Suriye sınırından, Lübnan sınırı, kara yoluyla 170 kilometredir ve Türkiye Lübnan’a arabayla sadece 2,5 saat uzaklıktadır. Antakya ile Gazze arası, Ankara ile Aydın arası kadardır. Yani işgal, terör, saldırganlık hemen yanı başımızdadır
- Netanyahu hayallerine Anadolu’yu da katıyor. Türkiye tarafsız olsun diyenlere, Hamas terör örgütüdür diyenlere sesleniyorum, karşımızda hukukla mukayyet bir devlet değil, kandan beslenen, işgalle semiren bir katil sürüsü var.
- İsrail saldırganlığı Türkiye’yi de içine almaktadır. Vatanımız, milletimiz, bağımsızlığımız için bu devlet terörüne elimizdeki her imkânla karşı duracağız.
- Küresel sistem kökten sarsılırken Meclis’imiz, vakar, sağduyu, uzlaşma içinde hem ülkemize hem de coğrafyamıza yol gösterici olacaktır.
- Önümüzdeki aylarda enflasyondaki düşüş devam edecek ve milletimiz bu düşüşü çarşıda, pazarda, alışveriş sepetinde, mutfağında daha fazla hissedecek.
Kaynak: Türkiye GazetesiEditör: Baki Sancak